Overwatch wywalanie z serwera

Witam,
od kilku tygodni mam problem z grą. W trakcie gry tracę łączność z serwerem, jestem wyrzucana z gry, nie ma ponownego połączenia a po ponownym wejściu do gry otrzymuję bana za wyjście chociaż to nie z mojej winy.
Internet śmiga, wszystko działa jedynie problemem jest rozłączanie mnie z serwerem.
Czy można jakoś temu zaradzić?

2 polubienia

hej,

A grasz po kablu czy wifi? Czy masz aktywnego antywirusa? Możesz na próbę spróbować dezaktywować i wtedy rozegrać kilka meczy i zobaczyć co się podzieje.

Pozdrawiam

Hej,

gram po kablu. Myślę, że antywirus nie ma nic do rzeczy bo jest tak, że w sobotę wywalało za to dzisiaj ani razu gdzie grałam przez kilka godzin.

1 polubienie

ciekawe - jakiego antywirusa używasz? Jaka firma dostarcza Tobie internet? Mam dwa podejrzenia.

Antywirus to ESET Endpoint Security a internet jest to lokalny u nas w mieście i z nim nie ma problemów. Robiłam teraz speed test: pobieranie 497,88, wysyłanie 428,09

Dzisiaj też rozłączyło mnie z serwerem, jedyny plus że byłam tylko zalogowana

mam pewne podejrzenie, że cały ruch internetowy z Polski jest przekierowany na Włochy, a nie idzie przez Niemcy.

Efekt jest taki, że niektóre gry czy strony będą działać wolniej lub z problemami. Jeśli się potwierdzi to pozostaje ręcznie i samemu wymusić odpowiedni routing i zrobić jakieś tunelowanie albo czekać, aż się coś pozmienia. Obawiam się, że to nie jest kwestia po stronie Twojej lub Blizzarda.

Generalnie chodzi o to, że internet to nie jest jakiś tam byt - internet ma swoje trasy i węzły i ruch jest kierowany tymi trasami do kolejnych węzłów (tak w uproszczeniu) i jest “kabel od internetu”, który wychodzi z Polski i idzie dalej. No i idzie np. przez Włochy, co dla nas nie jest pożądane, ale tego nie przeskoczysz.

ale to dziwne że problem występuje tylko z tą grą. Teraz też przed chwilką grałam i w trakcie info: nieoczekiwane rozłączenie z serwerem. Od razu wskoczyło podsumowanie meczu bez info czy wygrana czy porażka.

Oboje z mężem gramy w dużo gier i tylko z ja mam tutaj problem.

1 polubienie

Oczywiście że problemy z jakością połączenia są i to nie od dzisiaj.
Co jakiś czas ktoś w ekipie ma ping 320 ms, następny mecz ta osoba ma już normalny ping a potem ktoś inny w ekipie ma 320 ms. To nie jest normalne i jest to przemilczane przez blizzard. Skoro gracze mogą w prawym górnym rogu zobaczyć wartość opóźnienia to nie wierzę żeby klient gry nie wysyłał tych informacji do blizzarda. Wiedzą o problemie, ignorują go.
Dziś dwa razy zostaję rozłączony z meczu bo ping się duży pojawia, potem błąd lc 202, a następnie 2 minuty zawieszenia - z powodu niestabilności serwerów gry - zawieszenie. Chyba wolałem jak ta gra nie była free to play.

Uprzedzając pytania - gram na konsoli, konsola połączona kablem, nat 2.

otóż nie, tak samo są problemy z innymi grami i nie tylko od Blizzarda.

Nie ze wszystkimi - z częścią.

To co można zrobić to spróbować wymusić routing na Niemcy i dalej do Holandii.

Dzięki za odpowiedzi.

Będę obserwowała w trakcie gry opóźnienia i pomyślę co dalej.

to my jakoś nie trafiamy :grinning_face_with_smiling_eyes: dodam, że był czas że z Diablo IV tez potrafiło mnie wyrzucić i to nadal blizard.

Mąż znalazł stronę, gdzie pokazane są raporty graczy z problemami z serwerem (widoczna jest data i godzina) i często pokrywa się to z moimi rozłączeniami.

To dobrze, ja nie miałem takiego szczęścia w innej grze i było dokładnie to samo - no ale tutaj albo trzeba zrobić jakieś tunelowanie albo “jeździć, obserwować” :grin:

Sytuacja dosłownie sprzed 10 minut. Jedna gra rywalizacja bez problemu, szukam drugiej i mnie rozłączyło z serwerem i wylogowało a po sekundzie połączyło samo z grą. Podczas wyboru postaci totalnie wywaliło i ban 15 minut. Wchodzę więc w zwykłą szybką grę aby po chwili zostać ponownie wywalonym.
Teraz już wiem, dlaczego miałam przerwę prawie 10 letnią od tej gry. Bo jak po 10 latach na początku to było nazwijmy to śmieszne to teraz jest lekko mówiąc wkurzające.

Większego lania wody nie widziałam :slight_smile:
Mam dokładnie ten sam problem co autorka tematu. Randomowo wywala mnie z meczu. O ile jestem w stanie zrozumieć tą wode, która została tu polana to nie rozumiem 30 minutowej kary za błąd, który ignoruje blizzard :slight_smile: . Niech internet się tuneluje, spaceruje po trasach i węzłach ale niech producent nie narzuca mi za to 30 minutowego zawieszenia. To nie w porządku wobec gracza.

2 polubienia

wczoraj i dziś znowu LC-202 gdyby ktoś pytał jak jest - stabilnie, (wiecie jak), ale stabilnie

i po raz kolejny LC-202, zawieszenie na 2 minuty XD

Dzień #666 czekania, aż Blizzard cokolwiek zrobi z wywalaniem z serwerów.

podpisuje sie #PAYZZARD fix issue 12 ms na speed test a wywala za slabe lacze xD kek przepotezna firma aaa a nie potrafia w optymalizacje gry i serwerow #shame #payzzard moze jakas zrzutka na serwery czy cos jak tak chetnie przyjmujecie karty kredytowe :kappa:

podejrzenia podejrzeniami majac stabilne lacze a jedyne co wasi supporterzy potrafia to ‘jakie masz lacze i jakiego masz antywirusa’ no na litosc boska zyjecie w 2015 czy jak? wypadalo by cos od siebie najpierw wymagac i u zrodla ogarnac serwery jak kilka osob zglasza ten sam problem

ja nie u zywam zadnego antywirusa a mam to samo ? (swiatopoglad runal) argument inwalida .. bez sensu

jak nie używasz żadnego natywirusa to pierwsze co bym zrobił to uznał, że to jest jednak powód.

Zainstaluj jakiś antywirus i cleaner i przeskanuj kompa lepiej

Do tego normalnym jest to, że wirusy i antywirusy potrafią zająć/blokować konkretne porty. Dlatego standardowym pytaniem jest o antywirus właśnie. Możesz mieć najlepsze połączenie internetowe, ale jeśli masz z jakiegoś powodu zablokowany port to nie ma to znaczenia - będziesz mieć lagi.

Dalej, historycznie był problemy z routingiem w Europie i dotykały różnych państw. Dlatego najczęstszym problemem, w wypadku gdy mamy szybkie łącza i nie jest blokowany żaden port, to właśnie routing.

Co więcej, jeśli X osób ma różnych dostawców internetu z danego regionu i oni zgłaszają problem to najpewniej to routing.