Problemy z płynnością gry podczas rajdów – pilna interwencja

Szanowni Państwo,

piszę w związku z poważnymi problemami z płynnością gry, które występują regularnie podczas rozgrywki rajdowej. W trakcie rajdów (ok. 15 osób) gra notorycznie doświadcza tzw. „freezów”, które całkowicie uniemożliwiają komfortową rozgrywkę.

Pragnę podkreślić, że problem nie występuje sporadycznie – jest powtarzalny i znacząco wpływa na jakość gry. Dotychczasowe wyjaśnienia, że przyczyna leży po stronie graczy, są w mojej opinii niewystarczające i nie odzwierciedlają rzeczywistej skali problemu.

Z perspektywy użytkownika sytuacja wygląda bardzo niepokojąco. Trudno zrozumieć, dlaczego produkcja tej skali i budżetu działa mniej stabilnie niż wiele darmowych gier dostępnych na rynku. Rodzi to uzasadnione pytania o stan infrastruktury serwerowej oraz jej wydajność.

Dodatkowo można odnieść wrażenie, że w ostatnim czasie mogło dojść do konsolidacji serwerów lub zmian infrastrukturalnych związanych z optymalizacją kosztów, co mogło negatywnie wpłynąć na stabilność rozgrywki – szczególnie w bardziej wymagających scenariuszach, takich jak rajdy.

Jako gracz oczekuję stabilnej i płynnej rozgrywki, adekwatnej do standardów oraz renomy Państwa marki. W obecnym stanie gra w trybie rajdowym jest praktycznie niegrywalna.

Proszę o:

• dokładne przeanalizowanie problemu,

• jasne stanowisko w tej sprawie,

• oraz informację, czy planowane są konkretne działania mające na celu poprawę wydajności i stabilności gry.

Z poważaniem,
[Tankservice-BurningLegion]

patrząc na problemy z płynnością wow’a mam wrażenie, że cały ruch naszego internetu nie idzie przez Niderlandy ale przez Włochy, co powoduje swoje problemy - a na to Blizzard wpływu nie ma.

Moja teoria jest niepotwierdzona, jednak mam podejrzenia, że routing Polski jest ustawiony jakoś inaczej niż jak był do tej pory.