Cześć wszystkim,
Chciałbym poruszyć problem związany z usługą Zmiany nicku, która uderza w graczy posiadających więcej niż jedno konto Battle.net. Moim zdaniem obecny system jest niejasny i niepotrzebnie karze lojalnych użytkowników.
Opis problemu: Ostatnio wykupiłem usługę zmiany nicku na jednym z moich kont, aby zwolnić imię postaci dla mojego głównego konta (na serwerach Anniversary). Po dokonaniu płatnej zmiany okazało się, że nick został zablokowany na 90 dni, mimo że jestem zweryfikowanym właścicielem obu kont.
Główne wady obecnego systemu:
-
Brak transparentności: Podczas zakupu usługi w sklepie Battle.net nie ma wyraźnego ostrzeżenia, że próba przeniesienia nicku na własne drugie konto wiąże się z 3-miesięczną blokadą. Klient płaci za usługę, nie wiedząc o jej kluczowym ograniczeniu.
-
Kara dla właściciela: Mechanizm rezerwacji nicku (zabezpieczenie przed “kradzieżą” imion przez innych graczy) jest tu obracany przeciwko legalnemu właścicielowi. System nie rozpoznaje, że to ta sama osoba próbuje użyć swojej nazwy na innej licencji.
Moje sugestie zmian:
-
Wyraźne ostrzeżenie: Dodanie komunikatu w sklepie oraz w menu usługi w grze o 90-dniowym okresie oczekiwania przy przenosinach między kontami.
-
Manualne zwolnienie nazwy: Możliwość ręcznego “odblokowania” starego nicku przez właściciela konta, na którym dokonano zmiany, aby był on dostępny natychmiast dla wybranego BattleTaga.
-
Rozpoznawanie powiązanych kont: System powinien automatycznie znosić blokadę, jeśli nazwa jest zajmowana przez konto zarejestrowane na te same dane osobowe.