Wybierzcie bohatera, moc specjalną, wyjątkowy skarb i stawcie czoła innym graczom – w stylu Podziemnych wypraw!
Pozdrawiam osoby które pyłowały dzicz
Nie pyłowałem, ale wyobrażam sobie ten ból
Przegrałem blisko 20h w nowym trybie i mam kilka spostrzeżeń Przede wszystkim talie muszą być dosyć szybkie, bo w pierwszych grach nas złoją aż miło. Karty powyżej 5 many to proszenie się o śmierć. Z jednej strony mamy bardzo skompresowane decki z pojedyńczych kart, które bardzo dobrze wypełniają krzywą many, bo karty muszą być tanie, a z drugiej strony czujemy presję zarówno przeciwnika jak i końca meczu. Sytuacja jest podobna jak spotykają 2 aggro talie lub 2 tempo decki… Artefakty są za to dosyć mocne jak na karty z dostępnych tam dodatków. Same efekty, które wybieramy co jakiś czas są na początku słabe, ale ten późniejszy jest zdecydowanie mocniejszy. Koszyki z kartami moim zdaniem dosyć dobrze rozpoznają typ naszego decku, ale mam kilka ale… O ile bez problemu jesteśmy w stanie mieć te 4 wygrane naszym deckiem o tyle później trzeba dobrze wybierać koszyki rozszerzające nasz deck, karty dodatkowe czy efekty i jesteśmy trochę zdani na RNG… Ma się odczucie, że gramy talią jak zaczynaliśmy grę w HS-a, czyli jakiś core decku z gotowca, a za brakujące karty wkładaliśmy to co wydawało się nam, że będzie pasować. Otrzymujemy więc dobry core, z fajnymi efektami kilka bombami, które dostaliśmy dodatkowo i crapem. Zaś ten crap musimy tak dobierać, by nie rozwodnić za bardzo naszego core decku. Takie moje wstępne odczucia do tego trybu
Ogólnie tryb jest na plus, a i 6 pakietów wpadło z cyklu zadań, które się podobno uaktywnia po odblokowaniu trybu
Nie grałem bo nie mam dostępu ale jak to działa tzn najpierw robimy decyzji czy wybieramy artefakt? Bo jeśli trafimy ten który zmniejsza kosztuje kart o połowę, albo ten który co turę zmienia koszt kart to wtedy opłaca się budować deck z drogich stronnictwo
To tylko moja teoria wiec mogę się mylić
Tutaj masz możliwość zdobycia dwóch rzeczy (prócz koszyków ze stronnikami) Pierwszą z nich są właśnie artefakty, gdzie wybiera się jeden na początku i są to rzeczy pokroju zadaj 1 pkt. obrażeń pierwszemu stronnikowi zagranego przez przeciwnika, pierwszy stronnik zagrany stronnik ma zryw, zagraj 2 sekrety itp. czyli stosunkowo słabe, ale pomocne. Dopiero później (ok. 5 rozegranych gier, szczerze o nie zwróciłem uwagi po ilu grach) pojawiają się mocniejsze artefakty właśnie pokroju stronnicy kosztujacy powyżej 5 pkt. many kosztują 5 many, itd. W tym momencie już mamy dosyć dopchany ten deck stronnikami z koszyczków, więc musielibyśmy już wcześniej zaczynać robić deck z myślą o dłuższej grze i nadziei, że trafimy ten artefakt… Drugim rodzajem zdobywanych rzeczy są właśnie mocne czary, stronnicy, bronie znane z innych runów By zajść wyżej trzeba się nieźle postarać i jak się tryb rozkręci znać dokładnie jakie artefakty możemy otrzymać itd. Mój rekord na tę chwilę to 6 wygranych, a sam tryb moim zdaniem zapowiada się lepiej od Ustawki. A i fajną opcją jest granie za darmo, a później o nagrody jak na Arenie
Chciałbym by wprowadzili tryb darmowy jak tutaj tylko, że dla aren to może w końcu bym się przekonał do nich
No gratuluję poziomu monetyzacji tej gry, to jest już 4 gęstość. Zapowiadać, trzymać ludzi w niepewności co to wyjdzie nowego - myk, chcesz sobie pograć musisz kupić preorder a jak nie czekaj jeszcze 2 miesiące xDDDD
ręce opadają i brak słów, mam nadzieję że ta gra zdechnie
To było do przewidzenia.
Też bym tego chciał
Darmowe areny i premium rankedy (tryb turniejowy/heroiczna bójka zawsze dostępna). Nawet premium ustawkę można by było zrobić. To warto sobie zanotować.
A czy wiadomo coś o Karczmie Boba w tych pojedynkach? Usuwanie/zamienianie/buffowanie kart w talii byłoby przydatne.
No karcz ma Boba byłoby super
Co do budowania decku to wygląda jak areną czyli mamy do wyboru 3 karty z naszej kolekcji, czy może możemy dowolnie wybierać jakie karty chcemy dać do decku? No i ile karr możemy dać sami na start?
Bo wiem ze z czasem dostaniemy więcej kart z koszyków ale tutaj już nie możemy ich sami wybrać prawda?
Tylko wiesz, jak chcesz oszczedzic to poczekasz. Przyznaje ze blizz leci na kase, ale ten zabieg akurat jest do przyjecia. Gorzej z karnetem na ustawke na przyklad
Jest tak: wybierasz sobie jednego z 4 bohaterów i jeden skarb (na razie tylko jeden, później do wyboru będzie kilka), następnie składasz do niego deck ze swoich kart (karty muszą być z konkretnych dodatków jak na arenie) i możesz dać tylko jedną kopię danej karty Zaczynasz grę z 15 swoimi kartami + jedną mocną kartą wybieraną przy wyborze klasy
Losowe są później artefakty, koszyki oraz dodatkowe mocne karty, a samo dobieranie koszyków działa bardzo fajnie moim zdaniem (w końcu ten algorytm już jest trochę czasu, więc go dopracowali). Mam odczucie, że specjalnie wybrali tak różne dodatki by nie można było przynajmniej teraz złożyć bardzo mocnych synergii. O karczmie Boba nic nie wiadomo, może dodadzą ją później
Tryb pomimo faktu bycia niby mocno losowym później (koszyki z kartami, artefakty, itd.) to na początku jest najmniej losowym trybem w HS-ie, bo deck ma tylko na starcie 16 kart.
Nie zwróciłem uwagi na to, bo i tak zamierzałem kupić preorder (swoją drogą fajnie, że wprowadzili tańszy za 40$), ale wydawało mi się, że Starcia dla wszystkich zostaną udostępnione 12 listopada, a moim zdaniem nie jest to jakieś straszne, szczególnie, że nie będzie w tym trzeba wykupować jakiegoś “pakietu karczmarza” by mieć dostęp do wszystkiego.
witam
Mam pytanie
osiągnąłem 11 poziom każdej klasy (łowca demonów,druid,łowca,mag,paladyn,kapłan,łotr,szaman,czarnoksiężnik,wojownik)nadal nie mogę grac w starcia pojawia się info o posaiadaniu min 10 poziomu każdej klasy.Jakąś klasę mam nieodblokowaną? sory za może podstawowe i prymitywne pytanie ale z góry dzieki za pomoc
Może nie kupiłeś tego pakietu kart za 350zł?