Aktualizacja 19.2

Aktualizacja 19.2

Aktualizacja 19.2 zawiera nowych bohaterów i stronników w Ustawce, zmiany balansu Standardu i Starć, ulepszenia gry i wiele więcej!

Wyświetl cały artykuł

Jeszcze z tydzień temu mialem branna ,a że nie gram łowcą to poszedł na pyłek bo był potrzebny do innej legendy . Zawsze to samo … ja pyłuje ,a potem nerf …

1 polubienie

Szkoda, że znowu nerfią bezmyślną talię, którą gram. Przyznam za to, że część tych zmian jest bardzo logiczna z przyczyn balansowych (Jan za 3 bez dobierania kart przeciwnikowi wydaje się bardziej w porządku, niż za 2).
W zmianach nie widzę poprawy zadania ze splugawieniem (żeby zaliczało również splugawieńców), niestety - a to bardzo utrudnia grę, bo musisz wybrać, żeby albo plugawić i wygrać grę, albo wypełniać zadanie.

Dobrze, że naprawili sporo bugów. Wjechały nerfy, aktualizacja ścieżki nagród. Zacieram rączki. Wczoraj wbiłem 45 poziom. Jestem ciekaw czy jak się ścieżka zmieni o te 37.000 PD to czy mnie przerzuci na 50 poziom nowej ścieżki.

No jasne - zmiany ścieżki na plus (szkoda, że na część rekompensat trzeba będzie jeszcze czekać), chociaż jestem sceptyczny względem tych poziomów po 50, które dają teraz 50, a jeśli każdy wymaga więcej expa to możliwe, że wcale się to tak nie opłaca…
Cieszą mnie na pewno nowe mechaniki w ustawce. Może dzięki tym przetasowaniom więcej buildów będzie grywalne.

1 polubienie

W angielskiej wersji strony piszą “adjusted each level after level 50 to require 1/3 as much XP and reward 50 Gold”, a więc każdy level miałby być zwyczajnie podzielony na 3 mniejsze. Natomiast w wersji polskiej mamy “dostosowano tak, aby wymagał o 1/3 mniej PD”, wtedy rzeczywiście potrzebowalibyśmy 2 razy więcej XP niż poprzednio, by przejść przez te poziomy. Ale miejmy nadzieję że to tylko błąd w polskim tłumaczeniu i sytuacja z levelami 50+ nie pogorszy się :wink:

4 polubienia

Niestety to jest jeden z największych problemów Hearthstone, żeby stworzyć jedną legendę trzeba spyłować cztery inne. Można ulepszać ścieżkę nagród, można “sypać” złotem na lewo i prawo, ale dopóki nie zmieni się system craftingu i pyłowania to ta gra nigdy nie stanie się przyjazna FTP. Dlatego ja pyłuję tylko niegrywalne duplikaty i złote oraz trzymam się z daleka od przycisku “pyłuj wszystkie karty”, na wypadek nerfów.

3 polubienia

Czemu po zalogowaniu podskoczylem tylko o 2 levele w gore? Streamerzy wbili nawet 60+, posiadałem 45level przed aktualizacją… Niezły scam.

Wszystko się zgadza. Powyżej 50 poziomu wymagane jest dużo mniej doświadczenia do wbijania kolejnych leveli. Np. żeby wskoczyć z 49 na 50 do tej pory potrzeba było 9300 punktów według starej tabeli https://outof.cards/hearthstone/2200-the-rewards-track-how-long-to-get-to-level-50-644000-experience-required-to-get-to-level-150#comments
Z kolei od poziomu 50 wzwyż wystarczyło zdobyć od 4000 do 4500 punktów doświadczenia na starych zasadach.
Blizzard zwiększył liczbę poziomów do 350 i przy okazji zmniejszył ilość wymaganego doświadczenia o 1/3 na poziom, a złoto do 50 ze 150.
Ja wskoczyłem z 41 na próg 44 poziomu.

1 polubienie

Kiedy będzie dostępna historia wojownika w księdze bohaterów ? Miała wejść z tą aktualizacją.

Tylko że niektóre osoby podskoczyły aż do poziomu 70 Kappa

Tak, najpewniej byli już powyżej 50 poziomu, gdzie trzeba mniej doświadczenia do wbicia kolejnych poziomów, więc po przeliczeniu wyszedł im 70 lv. Zauważ że teraz powyżej 50 poziomu nie ma już 150g/level tylko 50g.

1 polubienie

Zapewnimy dodatkowo 50 szt. złota każdemu poziomowi pomiędzy 27 a 30. Gracze, którzy osiągnęli je przed publikacją aktualizacji 19.2, otrzymają stosowną rekompensatę w przyszłej aktualizacji

1. błąd w tłumaczeniu
  2. w przyszłej nie oznacza w tej ale nie napisali tego samego o księdze bohaterów
  3. bawi mnie jak bardzo są skrupulatni w swoich obliczeniach , żebyśmy przypadkiem nie dostali za dużo w jednym patchu xD
1 polubienie