Najnowsza aktualizacja balansu obejmuje zmiany w kartach Edwin VanCleef i Kastet Bagnokostny w Standardzie oraz Elistra Wiekuista w Ustawce, a także kilka poprawek błędów.
Nie no z takim nerfem kastetu to Evolve szaman przestanie istnieć
1 dmg mniej tyle zmienia, że ta broń praktycznie przestała być grywalna 
A co z zadaniem z zimowej uczty? Dalej nie mogę wykonać bo gra mi się zbugowała podobno miało być osiągnięcie za przejście Uthera w księdze Bohaterów
Ważna informacja z Twittera! Nie pyłujcie Van Cleefa, planują go wrzucić do Hall of Fame w tym roku i cofnąć przy okazji nerfa.
Dzięki za info, spyłuję za pełny koszt teraz, a przed przeniesieniem zrobię złotego 
Niby nie zmienia dużo ale jednak teraz już nie rzuci się go tak łatwo z piratem. Blizzard ostatnio woli nerfić lekko i później ewentualnie poprawiać. Jest to według mnie lepsze rozwiązanie niż kiedyś gdy jakaś karta dostawała nefa to z miejsca stawała się niegrywalna.
Ten nerf niewiele zmienia, a bugzard to banda idiotów…
Dziwne, u mnie za spyłowanie Edwina pokazuje 400 pyłu…
Hunter na agoniach w starciach dalej bez nerfach 
Nowe szczegóły: pyłować Van Cleefa teraz, bo idą zmiany w grze i w Hall of Fame.
Ahh czyli kolejny sposób na “darmowy” pył za salę sław chcą zabrać i jeszcze bardziej dokręcić pieniężna śrubę 
Spyłowany za 400. Czy możesz również doradzić co zrobić z bronią ewolucyjnego szamana? Sam nie mogę podjąć decyzji więc potrzebuję porady…
prędzej nerf przydał by się discard warlockowi
Jak za 400 to współczuję, mój poszedł za 1600 
Ten nerf sprawił że win ratio Evolve Shamana spadło z okolic 56% do okolic 51%, a popularność z około 16% do około 8%. Pochopne wnioski takie piękne. 
Ponowiam pytanie kiedy twórcy naprawią ten bug z zadaniem z zimowej uczty to zadanie blokuje pozostałe sloty ba inne a co z osiągnięciem Uthera w księdze Bohaterów?
no nareszcie skończą brać do tej głupiej broni całą talie stroników za 1i 2 many
No i zamiast szamana mamy teraz łowce z ponad 60%WR który jest bardziej agresywny niż szaman. No ale jak wiadomo HS nie lubi pustki.
Od paru lat wyznaje zasadę: jeśli coś cię wkurza i jest za mocne - zacznij grać tym samym. Uwierz mi ze czasem to nie jest za mocne. Ja nie trawie demon Huntera i odkąd wyszedł miałem jakoś mniej niż 50 gier łącznie nim, ale zrobiłem sobie ten pół otk deck z illgynothem bo dziewczyna mi na openingu wydropiła i gra się spoko. Nie jest to jakieś aggro mega
Żadne nerfy nie byłyby potrzebne, gdyby dobór kart i przeciwników były losowe, a nie ustawione “z góry” w 80 %. Tyle tylko, że wtedy nie byłaby możliwa “segregacja finansowa” i mogliby wygrywać ci, którzy nie płacą, a są lepsi.