Śródsezonowa aktualizacja Starć

Śródsezonowa aktualizacja Starć

Śródsezonowa aktualizacja wprowadza do Starć 10 mocy specjalnych, 25 wyjątkowych skarbów, 4 skarby pasywne i 2 skarby aktywne.

Wyświetl cały artykuł

No to będzie grane :slight_smile: niektóre umiejętności i skarby robią spore wrażenie. Szkoda tylko, że łowca na agoniach pozostaje bez zmian, ale mam nadzieję, że dzięki nowościom ludzie zaczną testować nowe taktyki (no chyba, że ktoś ma to gdzieś i dalej będzie cisnął agonie). No i mogliby dać jakąś rotację skoro na arenie dali :wink:

W Starciach zbugowana jest Instruktora Fireheart. Za każdym razem gdy przeciw niej walczę, werbalnie wita się jednocześnie po angielsku i polsku, w wyniku czego wychodzi jakiś bełkot.

1 polubienie

Nie tylko to. Zauważyłem jeszcze kilka innych błędów.

Skarb kapłana Słowo cienia: Pustka (zniszcz stronnika i przyzwij Biesy pustki 0/1 w liczbie odpowiadającej jego zdrowiu) wprowadza gracza w spory błąd, bo gdy zabiłem tym skarbem jednostkę z 9 HP dostałem tylko 3 biesy. Dlaczego? ponieważ ta jednostka standardowo ma 3 HP a 9 miała po buffie. Czyli skarb nie uwzględnia buffów a z opisu nic z tego nie wynika. Zdrowie to zdrowie.

Skarb maga Yogg-tastyczne smakołyki (w skrócie odpalasz koło Yogg-Sarona spellem) wylosowało mi randomowe pyroblasty, ale zamiast tego zapełniło mi rękę darmowymi kartami.

Jak coś jeszcze znajdę to będę pisał.

1 polubienie

Do tego bug w osiągnięciu. Osiągnięcie “Małpie wygłupy” ma opis “Zmuś przeciwnika do dobrania 10 |4(Banana,Bananów).” (drugi tier tego osiągnięcia ma tak samo). Wygląda, że znów ktoś coś namieszał w skrypcie.

Do tego zauważyłem, że grając Druidem i używając Hero Power, które niszczy stronnika i dzieli go na dwa drzewce 2/2, animacja odpala się dwa razy. Jest to do przebolenia, ale gdyby dodać do tego umiejętność +1 do ataku dla przyjaznych stronników przy śmierci jednego z nich, to ta animacja odpala się za każdym razem gdy któryś stronnik dostaje +1 do ataku.

Czyli tak: mamy 3 stronników, zabijamy drzewcowym Hero Powerem jednego z nich i odpala się animacja rzucanego HP (wszystko ok) i teraz 1 stronnik dostaje +1 atak, odpala się znów animacja HP, 2 stronnik dostaje +1 atak, odpala się znów animacja HP no i musi się odpalić animacja HP “drugi” raz o czym pisałem na samym początku i pogrubiłem. Można sobie wyobrazić ile razy to HP będzie się odpalać przy pełnym stole a czas na turę jest ograniczony.

Wracając do buga w liczebnikach. Moc specjalna C’thuna w Ustawce “Kolej na C’thuna” wygląda tak: “(…) powtórz 0 |4(raz,razy).”

2 polubienia

Dobrze, że mi przypomniałeś, bo ja mam taki smaczek :smiley:
h ttps://zapodaj.net/images/317f7731c96c0.jpg

1 polubienie

Kiedy nowy sezon starć?

Według tego co jest napisane na planszy ze starciami to za miesiąc. Ten licznik jest interaktywny, więc im bliżej nowego sezonu tym mniej czasu tam będzie napisane.

Jak dla zmiany w nowym sezonie starć to wielkie nieporozumienie nowe umiejętności są tak nie równo zbalansowane a nowa umiejętności maga i kapłana w porównaniu do reszty chyba Blizzard dal dla hecy korzystanie z nich tylko przybliża cie do porażki

grałem kilkanaście gier po aktualizacji i rzeczywiście większość przeciwników to mag albo shaman, ale kapłana nie widziałem ani razu więc chyba przesadzasz :slight_smile:

Mi się udało parę dni temu wbić swoje pierwsze 12 zwycięstw. Grałem Demon Hunterem z trzecim Hero Powerem (dwa 1/1, które biją wybranego wrogiego stronnika). Do tego dorzucisz kilka współgrających kart, pasujące pasywki i idzie ładnie.

Kolejne dwa błędy na które wpadłem podczas gry: oba wykryte w Starciach, ale jeden z nich równie dobrze może się pojawiać i na ladderze, bo nie jest związany z mechaniką Starć.

• Festynowy krzykacz (Za każdym razem gdy przyzywasz stronnika z 1 pkt. zdrowia, daj mu +1/+2) nie współgra z pierwszym Hero Powerem paladyna w Starciach “Promień złotego światła” (Przyzwij przyjaznego stronnika, który zginął w tej grze, z 1 pkt. zdrowia). Krzykacz nic nie robi na przyzwanie z HP. Akurat natknął się na to mój przeciwnik. Słowo klucz jest takie samo, więc mechanika powinna działać.

• Filuterna oszustka - karta łotra (Okrzyk bojowy: Jeśli masz w ręce sekret, zagraj go i dobierz kartę). Tutaj nastąpiła bardzo ciekawa sytuacja :smiley: Przeciwnik grał magiem, miał nałożony counter spell. Zagrałem oszustkę, która zagrała sekret z mojej ręki, counter spell się aktywował a sekret zagrany przez oszustkę pozostał na swoim miejscu, nie został zbity. Mag stracił counter spella, nic poza tym się nie stało.

Wnioski są takie: counter spell się aktywował prawidłowo, ponieważ sekret został zagrany, nie ważne przez kogo a oszustka powinna mi tylko dobrać kartę. Wtedy by się zgadzało. W drugą stronę jest tak, że skoro okrzyk oszustki jest ważniejszy, to counter spell nie powinien reagować, ale wtedy byłby zgłoszony inny błąd, dlaczego counter spell nie reagował na zagranie spella przez kartę gracza.

1 polubienie