Dzielimy się informacjami o trybie Najemnicy, a kolejne rozszerzenie do Hearthstone zostanie zapowiedziane już 1 lipca!
No to czekamy z niecierpliwością
Pierwszy dodatek roku gryfa skupiał się na Hordzie, analogicznie teraz mamy przymierze, miło by zobaczyć wyżera/hogger zmory lasu Elwynn w nowej odsłonie albo jakąś historię pijącą do tego
Skoro mamy nakreślone te dwa dodatki możemy spekulować ostatni z bieżącego roku. Ja osobiście strzelam że będzie nawiązywał do konfliktu dwóch frakcji, jakaś szczególna potyczka będąca w Northrend albo w porze Zimy. Świadczy o tym ikona strzaskanej kuli, która miesza dwa kolory z poprzednich dodatków oraz tło gałązek świerku w śniegu. Nie znam się tak dobrze na lore jedynie co kojarzę to wydarzenia z Lich King’iem. Swoją drogą może to mieć też związek z gnomami oraz goblinami ponieważ kula jest w środku jakiejś maszyny z reflektorami. Oczywiście to moje własne przemyślenia, jak ktoś zauważył bądź interpretuje to w inny sposób zapraszam do dyskusji
Nie mam żadnych przemyśleń może będzie nowa przygoda dla jednego gracza ale bez tych głupich księgi jak najemników czy bohaterów z bohaterów to tylko Gul,dan i IIlidian nam został.Ja bym chciał jakąś przygodę bez tych księgi.
Może walka na koniec roku będzie w innej śnieżnej krainie - w górach Alterac? Jest taka mapa w Heroes of the Storm, w której Horda i Przymierze biją się właśnie tam.
Mnie to pachnie bardziej coś ma wzór z roku Smoka.
Pierwszy dodatek Liga Z.Ł.A
drugi dodatek
powrót Ligi odkrywców
Trzeci dodatek wielka bitwa pomiędzy ligą Z.Ł.A a odkrywców na smoczych terenach
Możliwe, chociaż historia WoWa zna dużo przypadków gdzie obie te strony łączyły siły jak pojawiało się coś groźniejszego
Czasy drugiej wojny ? Brzmi ciekawie zdrada Perenolde oraz takie postacie jak Turalyon czy Anduin Lothar , po drugiej stronie barykady OrigrimiDoomhammer oraz zdrada Gul’dana. Brzmi zbyt pięknie żeby było prawdziwe
Widać, że Blizzard lubi wracać do postaci/dodatków… Stawiam na Grand Tournament ver. 2.0… Jest śnieg, czyli pewnie arena z Argent Tournamentu w Ice Crown… Dokładniej strzelam na Olimpiadę (widać gałązki oliwne wybijające się ze śniegu) pomiędzy postaciami z 2 wcześniejszych dodatków, którzy może dostaną wersje DK, bo w końcu to Northrend
Jeśli mam coś obstawiać, to po Hordzie i Przymierzu, dodadzą trzeci dodatek związany ze spaczeniem i demonami. Nowa mechanika “Spaczenie” - po zagraniu karty wywołaj losowy bug w grze. Rzucamy kostką:
1 - bug występuje tylko u przeciwnika.
2 - bug występuje tylko u ciebie.
3 - bug występuje u ciebie i przeciwnika.
4 - bug występuje u ciebie, przeciwnika i każdej osoby z waszych list znajomych.
5 - bug występuje na całym serwerze danego regionu.
6 - bug występuje na każdym serwerze, niezależnie od regionu.
Kilka dostępnych bugów: brak zadania dziennego, brak zadań tygodniowych, gra się zawiesza i trzeba mechanicznie zrestartować komputer/telefon, brak doświadczenia do ścieżki nagród za wykonanie zadania, brak możliwości odbioru nagrody ze ścieżki nagród, utrata losowego rewersu z kolekcji, utrata losowego niepodstawowego [innego niż te 10 podstawowych] portretu z kolekcji, usunięcie losowej karty z kolekcji, usunięcie wszystkich kart z danego rozszerzenia, usunięcie wszystkich kart z kolekcji, spyłowanie wszystkich nadmiarowych kart, spyłowanie wszystkich kart w kolekcji.
Możliwe, ale mam wrażenie że w dodatkach z obecnego roku nie zamierzają odgrzewać kotletów. Dwa pierwsze dodatki z roku smoka nie nawiązywały do tytułu roku, ale na koniec mieliśmy wstawkę o Galakrondzie. Możliwe że Rok gryfa będzie miał coś wspólnego z klanem krasnoludów Wildhammer którzy ujeżdżali gryfy. Możliwe że jakiś wątek związany z Grim Batol i Alexstraszą jako maszynka do robienia smoków dla orków
Zobaczymy trzeba się przygotować do 1 lipca
1 lipca masz zapowiedź, bez spin w przypadku obecnego dodatku po pierwszej zmiance o dodatku i do samego wyjścia dodatku minęło 50 dni. Licząc przy dobrych wiatrach te 50 dni, robiąc 50g dziennie z samych zadań wyjdzie(plus tygodniówki) ± 3k g
1 lipca też powinniśmy spodziewać się pre-orderu?
Pewnie tak, zazwyczaj przy zwiastunie masz pre-order
Tylko tak przypomnę, że jak wjedzie nowy dodatek to XP z osiągnięć z aktualnego dodatku przestanie się nabijać, więc komu niewiele brakuje albo “nie chciało mu się” (tak jak mi z murlokami szamana, ble), to jest okazja się zmobilizować i dobić.
Najłatwiej jest robić to w Starciach, wybrać klasę, sprawdzić jakie tam są osiągnięcia do zrobienia i złożyć deck pod nie.
Pomyślmy, dodatek pustkowia nawiązywał o Hordzie i mieliśmy nowe słowo kluczowe obłęd, być może teraz będziemy mieć jakieś nowe słowo klucz związane z ochroną naszych towarzyszy ? Horda idzie na siłę bo Orkowie są lepiej zbudowani od ludzi którzy nadrabia to sprytem/taktyką. Być może coś w tym kierunku będzie ruszone.
Ja strzelam że to będzie jakaś mechanika z boską tarczą, coś w stylu gdy stronnik straci boską tarcze zrób coś.
mi się zdaje ze boska tarcza będzie trochę OP, bo by musieli dodać trochę stronników którzy ową boską tarczę dają, raczej stawiam na coś typu poświęcenie, jeśli dany stronnik otrzyma obrażenia zrób “coś”
Obstawiam “pseudo prowokację”, czyli jeden z wariantów:
- Jak spełniasz warunki, to ten stronnika ma prowokację.
- Te stronnik chroni tylko dwóch przyległych stronników.