Wkrótce wszystko się rozstrzygnie – Horda i Przymierze zetrą się na zaśnieżonym polu bitwy w Dolinie Alterak.
Woooooow 3 faza roku gryfa
A co z tą wielką tajemnicą w 3 fazie roku gryfa???
Yyyyyyy zdobywanie punktów honoru i walka frakcji?
Jak dla mnie to głupotą jest wybieranie frakcji nie znając nowych kart…
Przecież to nie ma żadnego znaczenia, wybierasz frakcję i grasz czym chcesz.
No wlasnie, to tylko sprawia ze dostajesz wiecej za granie przeciwko przeciwnej frakcji
Obydwaj nie ogarniacie problemu i nawet mnie to nie dziwi. W 4 literach mam to jaką gram frakcją. Chciałbym mieć najmocniejsze talię, a nie znając nowych kart robi się kolejne LOTTO…
Ostatnio ganiłem, to dla balansu muszę pochwalić
A jest za co, bo dodatek zapowiada się super!
No i cała akcja z opowiadaniem się po jednej ze stron konfliktu - bardzo świeży pomysł.
Preorder kupiony i czekam na grudzień.
For The Alliance!
Ręce opadają… nie ma znaczenia, ale ma znacznie.
Ręce opadają na twój poziom IQ…
Bardzo się staram osiągnąć Twói poziom merytorycznosci wypowiedzi
Jak zrobisz legendarne questy to dostajesz złotą wersję karty z przeciwnej frakcji.
Jedyne co mnie niepokoi to fakt, że poprzez wybór mogę pominąć diamentową wersję jakiejś karty. Wybrałem hordę (jestem fanem Sylwanas) pomimo, że legenda aliantów podoba mi się bardziej. Zobaczymy co z tego wyniknie
Może ustalmy jakieś fakty aby każdemu było łatwiej “podjąć” decyzje.
Wybieramy między Hordą a Przemierzem co skutkuje tym że i tak mamy do wyboru cały arsenał kart z 1 wyjątkiem który stanowi wybór legendarnej karty od Hordy bądź Przymierze (gdzie potem i tak dostaniemy 2 legendarną kartę) i cała zabawa będzie polegać na wykonaniu legendarnych zadań czy na bitwach między graczami które pozwolą na zdobycie diamentowej legendarnej karty ?
Tak naprawdę wszystko rozbija się o wersje diamentowe, ponieważ:
-
Wybrałeś Hordę a zwyciężą Alianci: dostaniesz diamentową legendarną kartę Aliantów,
-
Wybrałeś Aliantów a zwycięży Horda: dostaniesz diamentową legendarną kartę Hordy.
Nie ma znaczenia jaką stronę obierzesz, dostaniesz nagrodę dla zwycięskiej frakcji. Nawet jeśli wroga.
Jak zdobywamy punkty?
Po premierze rozszerzenia, w dniach od 7 grudnia do 11 stycznia, wszyscy gracze będą mogli walczyć o Honor, by otrzymać jeszcze więcej darmowych nagród i zaliczyć ostateczne zwycięstwo dla swojej frakcji! Honor zdobędziecie, grając i wygrywając w określonym terminie:
** 10 pkt. Honoru za każdą rozegraną grę,*
** 10 pkt. Honoru dodatkowo za każdą wygraną grę (w sumie 20 pkt.),*
** 20 pkt. Honoru dodatkowo za każdą wygraną grę z przeciwnikiem należącym do wrogiej frakcji (w sumie 40 pkt.).*
Honor można zdobywać w trybach klasycznych, na Arenie i w Starciach. W miarę gromadzenia Honoru będziecie piąć się w górę po szczeblach hierarchii swojej frakcji i wykonywać kolejne misje z cyklu legendarnych zadań, które zabiorą was w podróż przez pola bitwy Doliny Alterak, a także przez karty-nagrody z rozszerzenia!
Wychodzi na to, że punkty zbieramy za grę w różnych trybach i tylko za to.
Zadania legendarne są w ramach drabinki. Im więcej punktów honoru tym kolejne zadania legendarne będą odblokowywane.
Było coś podobnego kiedyś w ramach promocji Twitch, ale tam chodziło o kibicowanie jakiejś drużynie. Niebieskiej lub czerwonej.
Czyli ustalając fakty, jedynie co od nas zależy do wykonanie legendarnych zadań które pozwolą na zdobycie nam legendarnej karty (przeciwnej frakcji) a diamentowa wersja nie zależy poniekąd od nas tylko od pozostałych graczy.
Nie jest jasno określone co się dostaje za legendarne zadania. “Karty-nagrody z rozszerzenia”. Może to być cokolwiek.
Diamentowa wersja to już kwestia grupy graczy.
Po prostu będą zaliczane kolejne kamienie milowe i dzięki temu nowe zadania a nagrody za zadania nie są jeszcze znane.
Czyli podsumowując, niech każdy wybierze nację jaką lubi a kto wygra okaże się później bo i tak nikt nie będzie stratny.
Mnie to przypomina przygodę z roku smoka masz do wyboru albo liga zła albo ligę odkrywców tutaj stoisz przed wyborem czy Horda czy przymierze
Oprócz dobrej zabawy liczy się też fakt aby nikt nie był stratny na swojej decyzji I można to z pewnością powiedzieć że nikt stratny nie będzie