Prezentujemy Rozbitych w Dolinie Alterak, kolejne rozszerzenie do Hearthstone!

Wkrótce wszystko się rozstrzygnie – Horda i Przymierze zetrą się na zaśnieżonym polu bitwy w Dolinie Alterak.

Wyświetl cały artykuł

Woooooow 3 faza roku gryfa
A co z tą wielką tajemnicą w 3 fazie roku gryfa???

Yyyyyyy zdobywanie punktów honoru i walka frakcji? :upside_down_face:

Jak dla mnie to głupotą jest wybieranie frakcji nie znając nowych kart…

1 polubienie

Przecież to nie ma żadnego znaczenia, wybierasz frakcję i grasz czym chcesz.

No wlasnie, to tylko sprawia ze dostajesz wiecej za granie przeciwko przeciwnej frakcji

Obydwaj nie ogarniacie problemu i nawet mnie to nie dziwi. W 4 literach mam to jaką gram frakcją. Chciałbym mieć najmocniejsze talię, a nie znając nowych kart robi się kolejne LOTTO…

Ostatnio ganiłem, to dla balansu muszę pochwalić :wink:
A jest za co, bo dodatek zapowiada się super!

No i cała akcja z opowiadaniem się po jednej ze stron konfliktu - bardzo świeży pomysł.
Preorder kupiony i czekam na grudzień.

For The Alliance!

Ręce opadają… nie ma znaczenia, ale ma znacznie. :upside_down_face: :upside_down_face: :upside_down_face:

2 polubienia

Ręce opadają na twój poziom IQ…

Bardzo się staram osiągnąć Twói poziom merytorycznosci wypowiedzi :crazy_face:

Jak zrobisz legendarne questy to dostajesz złotą wersję karty z przeciwnej frakcji. :unamused:

Jedyne co mnie niepokoi to fakt, że poprzez wybór mogę pominąć diamentową wersję jakiejś karty. Wybrałem hordę (jestem fanem Sylwanas) pomimo, że legenda aliantów podoba mi się bardziej. Zobaczymy co z tego wyniknie :wink:

Może ustalmy jakieś fakty aby każdemu było łatwiej “podjąć” decyzje.
Wybieramy między Hordą a Przemierzem co skutkuje tym że i tak mamy do wyboru cały arsenał kart z 1 wyjątkiem który stanowi wybór legendarnej karty od Hordy bądź Przymierze (gdzie potem i tak dostaniemy 2 legendarną kartę) i cała zabawa będzie polegać na wykonaniu legendarnych zadań czy na bitwach między graczami które pozwolą na zdobycie diamentowej legendarnej karty ?

1 polubienie

Tak naprawdę wszystko rozbija się o wersje diamentowe, ponieważ:

1. Wybrałeś Hordę a zwyciężą Alianci: dostaniesz diamentową legendarną kartę Aliantów,

2. Wybrałeś Aliantów a zwycięży Horda: dostaniesz diamentową legendarną kartę Hordy.

Nie ma znaczenia jaką stronę obierzesz, dostaniesz nagrodę dla zwycięskiej frakcji. Nawet jeśli wroga.

Jak zdobywamy punkty?

Po premierze rozszerzenia, w dniach od 7 grudnia do 11 stycznia, wszyscy gracze będą mogli walczyć o Honor, by otrzymać jeszcze więcej darmowych nagród i zaliczyć ostateczne zwycięstwo dla swojej frakcji! Honor zdobędziecie, grając i wygrywając w określonym terminie:

** 10 pkt. Honoru za każdą rozegraną grę,*
** 10 pkt. Honoru dodatkowo za każdą wygraną grę (w sumie 20 pkt.),*
** 20 pkt. Honoru dodatkowo za każdą wygraną grę z przeciwnikiem należącym do wrogiej frakcji (w sumie 40 pkt.).*

Honor można zdobywać w trybach klasycznych, na Arenie i w Starciach. W miarę gromadzenia Honoru będziecie piąć się w górę po szczeblach hierarchii swojej frakcji i wykonywać kolejne misje z cyklu legendarnych zadań, które zabiorą was w podróż przez pola bitwy Doliny Alterak, a także przez karty-nagrody z rozszerzenia!

Wychodzi na to, że punkty zbieramy za grę w różnych trybach i tylko za to.

Zadania legendarne są w ramach drabinki. Im więcej punktów honoru tym kolejne zadania legendarne będą odblokowywane.

Było coś podobnego kiedyś w ramach promocji Twitch, ale tam chodziło o kibicowanie jakiejś drużynie. Niebieskiej lub czerwonej.

Czyli ustalając fakty, jedynie co od nas zależy do wykonanie legendarnych zadań które pozwolą na zdobycie nam legendarnej karty (przeciwnej frakcji) a diamentowa wersja nie zależy poniekąd od nas tylko od pozostałych graczy.

Nie jest jasno określone co się dostaje za legendarne zadania. “Karty-nagrody z rozszerzenia”. Może to być cokolwiek.

Diamentowa wersja to już kwestia grupy graczy.

Po prostu będą zaliczane kolejne kamienie milowe i dzięki temu nowe zadania a nagrody za zadania nie są jeszcze znane.

Czyli podsumowując, niech każdy wybierze nację jaką lubi a kto wygra okaże się później bo i tak nikt nie będzie stratny.

1 polubienie

Mnie to przypomina przygodę z roku smoka masz do wyboru albo liga zła albo ligę odkrywców tutaj stoisz przed wyborem czy Horda czy przymierze

1 polubienie

Oprócz dobrej zabawy liczy się też fakt aby nikt nie był stratny na swojej decyzji :smiley: I można to z pewnością powiedzieć że nikt stratny nie będzie :slight_smile:

1 polubienie