Aktualizacja 22.2 wprowadza istotne zmiany w Standardzie, Dziczy, Ustawce, Najemnikach, Starciach i nie tylko!
Brawo Blizzard Uczennica Czarownika podrożała z 2 do 4 many jak tego stronnika u maga nie lubię czyli mag mocno oberwał
Liczyłem ,że wywalą zadanie bezmózgiego łowcy z dziczy …
Jakby zrobili na 3 drekthat nadal by mogl wyciagac. Jakby ktos sie zastanawial czemu nie na 3 many
Nerfy nawet bardzo dobre, ale post jak zwykle dwa razy…
Jak ja się cieszę,że Blizzard poszedł po rozum do głowy i znefił tego stronnika dla maga już dawno powinien zostać znefiony bo jak masz tego stronnika dwa razy na stole to wszystkie spelle dla maga są za friko.
Znając reakcji graczy na tego nerfa to teraz znajdą jakaś kartę,która spowoduje obniżenie koszt dla tego właśnie stronnika.
Ale po nerfie będzie jeszcze lepiej
Jeszcze jeden stronnik powinien dostać nerfa to dzik ze ścieżki nagród z 1 punktu widziałbym na 3.
Dla mnie najważniejsze jest, że znerfili broń Paladyna w Starciach i spell kapłana, który rozbija stronnika i w zależności od jego zdrowia zalewa planszę drenującymi zdrowie 0/1. W Starciach jak nie masz niszczenia broni lub czarów obszarowych to masz krótką drogę. I tak moim zdaniem spell z 3 mana u kapłana powinni dać na 5 many, ale dobre i to.
Widzę, że w przypadku uczennicy czarownika poszli starą szkołą nerfów i nie zbuffowali jej statystyk w zamian. Szkoda.
Ale ogólnie nerfy dobre. Przynajmniej zbuffowali dmg nerfionej karty huntera. Buff Rokary też mi się podoba, bo czegoś tej karcie brakowało w stosunku do reszty bohaterów.
Ładnie, paladyn 0 nerfów </3
Jestem ciekawy, ile im zajmie znerfienie identycznego stronnika u kapłana. Przecież ten żywiołak robi dokładnie to samo, co uczennica, a wciąż jest za 2 many.
Żywiołak jest nawet lepszy bo ma 3 punkty zdrowia więc trudniej go ściągnąć z planszy
Ale kaplan nie ma mozaki czy zarzycieli.