Nowa mechanika w Ustawce: Zadania

Nowa mechanika w Ustawce: Zadania

Zapoznajcie się z nową mechaniką, którą wprowadzi do Ustawki aktualizacja 24.2.

Wyświetl cały artykuł

Gdyby wrócili towarzysze ,który Blizzard zabrał ustawka miałaby by ręce i nogi a tak to wogóle nie gram jeśli już to w ramach zadań z serii cotygodniowych.

Też nie gram w ten g… tryb

Bardzo dobre zmiany. Cieszy mnie, że tryb idzie do przodu i jest ciągle rozbudowywany. Mam nadzieję, że nie zrobią za chwilę kroku w tył jak to było z towarzyszami. Czekam jeszcze na grę rankingową, bo coś mi się obiło o uszy, że ma to ruszyć.

Plusem ich własnej ścieżki jest to, że może ta hearthstonowa ścieżka nie będzie już zawierać kosmetyków do Ustawki.

2 polubienia

Ja stawiam, że questy które będą dodane do ustawki to element, który będzie teraz i po czasie zniknie… I tak sobie co jakiś czas będę rotować questy, towarzysze, lunomroczne nagrody i co sobie tam wymyślą :slight_smile:

1 polubienie

Fajnie jakby zrobili losowo czasem lunomroczne nagrody, czasem towarzysze, czasem questy a czasem po prostu bez niczego. Większe urozmaicenie

A ja bym wolał wszystko wszędzie na raz.
A tak bardziej serio i realistycznie to questy i nagrody (oraz nic) powinny rotować, bo obie mechaniki są też reprezentowane przez własnych bohaterów, zaś towarzysze powinni być przez cały czas i wzbogacać całą rozgrywkę. Tylko mogliby pomyśleć nad jakąś opcją cofania ich na rękę (ale bez okrzyku bojowego).

1 polubienie

Zgadzam się z vexem. Ten tryb powinien się rozwijać. Mieć więcej opcji, mieć więcej możliwości na wygraną. Towarzysze powinni zostać już na stałe. Teraz wpadły zadania. Świetnie! powinny zostać razem z towarzyszami. Niech ta gra będzie coraz bardziej skomplikowana i wymagająca. A nie, że dodają coś, krok do przodu, potem to zabierają wracając zupełnie do czasów bety i wprowadzają coś innego. Potem to zabiorą i w kółko. Jak oni chcą rozbudować ten tryb? lunomroczne nagrody mogą być sezonowe, ok, ale pozostałe rzeczy? dlaczego nie. Kolejnym krokiem moim zdaniem powinno być wypadanie przedmiotów ze stronników. Przedmiotów, które dla jednych pasują a innych nie. Ale oczywiście nie dodadzą tego na stałe, bo jak to tak. Nie wolno wyjść z bety.

1 polubienie

Ogólnie smutne jest to ze blizz jest daleko w tyle za innymi jeśli chodzi o gry typy “auto chees”

Lol juz 3 lata temu, na samym początku dodał przedmioty i rotujące tryby gry + battle passa

Ustawka jest tak strasznie opóźniona ze naprawdę dziwię się że ktoś w to jeszcze gra

Gdyby nie była podpięta pod Hs to pewnie dawno pozbyli się tego trybu

1 polubienie

Zagrałem w ten cholerny tryb w celu testów tych nowości i wiecie co?
Tam są same boty ,które szybko uciekają z ustawek i efekty są tragiczne bo nie ma z kim grać bo na 8 graczy było tylko 3 aktywnych ten 3 trzeci sam się poddał :rofl:
Blizzard chyba ten tryb uśmierci bo serio na 8 graczy tylko 3 a potem dwóch brawo Blizzard liczę,że ten tryb zostanie uśmiercony

Żadne Boty, a na niskich rankingach ludzie sobie farmią Xp. . Włącza sie ustawkę i ona sobie leci sama przez 15-30 minut, a doświadczenie się nabija… Dobij do 3000 punktów, bo tam zaczyna się jakaś gra dopiero… A żeby mówić o jakimś rozeznaniu w mecie to spokojnie granice minimum 4,5-5k punktów.

3 polubienia

Gram co dzień. Gra cała 8 graczy. Botów nie widać … nie słychać.
Prędzej uśmiercą twoich wielbionych najemników.
Wbij trochę punktów w klasyfikacji to zobaczysz ile osób w to gra.
Na twojej zerowej klasyfikacji grają tylko takie szangusie jak ty…

W Ustawkę gra, patrząc na udostępnione przez Blizzarda rankingi, średnio 100 razy więcej ludzi niż w Najemników, więc o czym my rozmawiamy. Już się nie dziwię, że łatwiej jest wprowadzić nową walutę w grze niż system wymiany nadmiarowych monet dla Najemników. Kogo obchodzi ułamek najemnikowych masochistów? Co do samej mechaniki, w Ustawce dużo więcej się dzieje i gra w nią sprawia mi nieporównywalnie większą frajdę. Trochę się martwiłem, patrząc na ograniczony wybór do 2 postaci, że ciężko mi będzie w krótkim czasie zrobić osiągnięcia dla nowych bohaterów, ale teraz są dostępni w każdym lobby od razu dla wszystkich i gra zaoferowała mi ich bardzo szybko, więc jestem zadowolony.

Żeby nie było, Najemników też lubię i gram często, ale przy Ustawce ten tryb wypada jak ubogi krewny. Dla kogoś, kto przerobił całe PVE, coś tam dzieje się jedynie w PVP, a i tak liczba grywalnych kombinacji to kilka na krzyż. Na wyższym ladderze wszyscy grają mniej więcej to samo i często decyduje sam fakt kto szybciej rozpocznie (choć muszę przyznać, że nie jest aż tak źle, jak wtedy gdy dominowała meta z Trigore, Valeerą, a jeszcze wcześniej frost). W PVE jedyny challenge (jaki sam sobie stawiam), to przejść dane zlecenie w jak najmniejszej liczbie ruchów, choć umówmy się, ile razy można przechodzić jedno i to samo? :wink:

1 polubienie

Ja tęsknię za przygoda w stylu ligi zła, morderstwo w twierdzy nathria byłoby dobrym rozwiązaniem jak dostaliśmy 9 podejrzanych i wybieramy ich, jako final walka u każdego mogłaby być konfrontacja z innym podejrzanym. Po przejściu wszystkimi odblokowalibyśmy bonus w postaci Murloka Holmesa, który by każdego musiał przesłuchać po kolei i tu byłby tryb łamigłówek i zgadywania. Po przejściu wszystkiego poznalibysmy sprawcę. Ale lepiej dać nic…

1 polubienie