Zapoznajcie się z Przeplatanką – nowym trybem Hearthstone umożliwiającym grę z pulami kart i zasadami, które poprzeplatały się przez rok.
No nareszcie… Ile można było czekać na nowy format? Nie powiem jestem zadowolony, bo kilka razy na forum pisałem, że mogliby wprowadzić coś takiego
To taka długa karczemna bójka, ale z rankedem. Może w końcu wbiję legendę po 8 latach.
Szkoda, że zabrali tryb klasyczny. Spokojnie zmieściłby się obok. Mam nadzieję, że przynajmniej te nowe tryby nie będą miały zbyt odjechanych modyfikatorów i faktycznie będzie można przenieść się w czasie i zrobić użytek ze starych kart.
Były takie karczemne bójki gdzie chciałoby się grać i grać, ale ze względu na brak nagród sensu brak. Dodatkowo RNG sprawiłby, że trudno byłoby skopiować talię z internetu, więc różnorodność byłaby spora. Mam tu na myśli bójki typu rzucasz stronnika i rzuca się spell o tym samym koszcie i podobne takie. Dla mnie czysty fun i to jeszcze w rankedzie? czemu nie. Oczywiście jeśli to będzie faktycznie na zasadzie bójki a nie tylko rotacja określonych dodatków.
Mnie bardziej interesuje, żeby stare karty były użyteczne. Natomiast uważam, że wszystkie dotychczasowe karczemne bójki powinny być dostępne cały czas.
Stare karty są użyteczne do pyłowania po rotacji. Dzięki temu i farmieniu złota zawsze mam pełen set do standardu bez wydawania ani grosza.
Można i tak. Ja wolę z dodatku na dodatek mieć więcej kart, nie stałą liczbę. Dzięki temu coś po tym graniu zostaje i można składać jakieś dziwne talie w dziczy i niektórych bójkach.
Ja obstawiam, że to zobaczymy dopiero w lipcu
Żeby większość starych kart była użyteczna to trzeba byłoby zmniejszyć moc i zbalansować większość kart. Przykład świetnie zbalansowanej karty był sluzozer z naxxramas a teraz nikt tego nie gra, a przykładem źle zbalansowanej starej karty jest doktor huk, bo za 7 dawał statystyki 9/9 z potencjalnymi obrażeniami i warto wspomnieć że tego też już nikt nie gra, pover level poszedł w górę za bardzo . Taki sluzozer musiałby być wyjściowa do balansu wszystkich kart
A chociaż wiadomo kiedy ta przeplanka?
Co z pyłem z kart klasycznych?
Fajnie, że dali talie bitewne za golda, ale rozumiem, że nie dają pełnego zwrotu pyłu za nadmiarowe karty?
Nowy dodatek dla debili kochających RNG
wedlug mnie mozna bylo zatrzymac tryb klasyczny ta przeplatanka wegole mnie nie pociaga nie daje zadowolenia z gry co zrobic modyfikacje nie kazdego zadowola
klasyk praktycznie był martwy, większość gier była na boty