Zapoznajcie się z nowymi zestawami klasowymi Hearthstone

Zapoznajcie się z nowymi zestawami klasowymi Hearthstone

Oczekiwanie dobiegło końca. Nadszedł czas, by odsłonić przed wami zestawy klasowe.

Wyświetl cały artykuł

O tego się niespodziewałem mini seria przechodzi na emeryturę szkoda.

Obawiam się ,że nic z “tych testów” nie wyjdzie.

No wolę karty klasowe wzmacniające archetyp niż losowe, niegrywalne fillery.

Martwi mnie okres oczekiwania na nowe karty do mojej ulubionej postaci.

Fajny test tylko szkoda ,że rozbijają to aż tak w czasie.

Reszta tali która nie dostanie update może być marta do okresu nastepnego wypuszczenia kart.

A zwróciłeś uwagę na podwyżkę czy nie bardzo, bo jesteś z tego typu osób które nie potrafią lub nie chcą kalkulować? Wcześniej koszt to było 2000g, teraz zgrabna podwyżka na 2500g, co daje podwyżkę roczną (póki co) w wysokości 1500g. Czekać tylko aż wprowadzą 4 dodatki w ciągu roku i taki czwarty secik… zmiana długofalowo na minus + więcej kart = większe zamieszanie i totalne ukierunkowanie na faworyzowanie poszczególnych klas co dodatek.

Zapomniałeś dodać że wraz z wzrostem ceny zmniejszyła się ilość kart. Za mini set płaciło się 2000 złota i w zamian dostawało się 72 karty, natomiast za zestawy klasowe płacić będzie się 2500 złota za zaledwie 52 karty. Ciekawe jeszcze czy karty z zestawów zalicza się do dodatku cataklizm bo jeśli nie to oddala się droga do nagrody za zebranie 27 legend, ale to już na marginesie. Ogólnie lipa totalna blizzard ale patent na większy zarobek za zrobienie mniej (bo powiedzmy sobie szczerze graficy o wiele mniej się napracowali) macie we krwi. Pozdrowienia dla wszystkich grających którzy nie dają sobie wmówić że żeby napić się mleka muszą kupić krowę.

1 polubienie

Generalnie ja tam tym większego problemu z tym nie mam, gdyż posiadam 112k pyłu +77k w duplikatach, no ale to się przełoży dla każdego na większy wydatek golda i mniejsze możliwości zakupowe pakietów po wprowadzeniu nowego dodatku, a zatem większe ubytki w kolekcji… takim dodatkowym ciągnięciem za rękę były właśnie już mini serie same w sobie, by wydębić te 2k golda co dodatek dodatkowo, ale to im nie wyszło - prawie każda mini seria miała nerf jakiejś legendy więc przeliczając legenda co 20 pakietów, to mini seria w teorii wychodziła gratis XD

Niemniej przypomnę każdemu wytrwałemu i cierpliwemu o zasadzie którą wziąłem niemal dekadę temu od mkrr3: nic pyłuje się nic, bo może dostać nerfa - 117k pyłu u mnie nie wzięło się znikąd - od co najmniej 8 lat nie wcisnąłem przycisku zniszczenia duplikatów, założę się, że około 100k mam z nerfów :wink:

Kolejna głupota bugzarda…

Meta jest już daleka od zbalansowanej a po wejściu tego dodatku myślę że ponad 90% gier to będą talie tych 4 klas. Co jeszcze głupsze to to, że 3 z tych 4 klas miały się bardzo dobrze i nie wymagały żadnych wzmocnień. Jeśli chcieli wydać dodatek dla 4 klas to powinni wybrać 4 klasy obecnie najsłabsze.

Ekonomia może mieć pewien wpływ na płacących graczy, ja na szczęście mam ponad 20k złota i 170k pyłu więc kompletnie mnie to nie dotyczy.

No i jak zwykle Awikun pierdoli, gdyż żadna z tych talii nie jest nawet w tierze 3 mety. To tak jakby ktoś miał wątpliwości, że ten użytkownik forum ma urojenia i jakąś manię prześladowczą…

Hazel,

Ostatni raz spróbuję ci wyjaśnić twoją głupotę i brak podstawowej wiedzy o HS. Wątpię żebyś cokolwiek zrozumiał ponieważ próba merytorycznej rozmowy z tobą to jak próba rozmowy ze ślepym o kolorach…

Ostatni dodatek zawierał 4 zestawy klasowe, czyli 4 zestawy kart dla 4 klas, A NIE TALIE …. Nawet jedna karta z nowego zestawu dodana do “starej” talii może znacznie ją wzmocnić a w wypadku tych 4 klas wiele talii skorzystało z wymiany nawet kilku “starych kart” na karty z nowego zestawu. Zdecydowana większość najlepszych talii tych 4 klas (TAKICH TIER 1, TIER 2 i TIER 3) używa co najmniej 1 karty z nowego zestawu a kilka talii nawet kilku nowych kart.

To chyba napisałeś o sobie…

P.S. Więcej już nie będę odpowiadał na twoje posty ale mam jedną ostatnią gorącą prośbę do ciebie. Bardzo proszę odpowiedz mi na pytanie:

Skąd wziąłeś dane że żadna talia Druida, Łowcy, Paladyna ani Maga nie jest nawet tierze 3 mety? (jak to sam napisałeś)

Ty już masz takie urojenia, że sam nie pamiętasz, co piszesz.

*myślę że ponad 90% gier to będą talie tych 4 klas

Pomyśl, zanim następnym razem coś napiszesz. Chociaż u ciebie marne szanse na to…