Kolejny dodatek preferujący płacących debili

Developerzy bugzarda coraz mniej się kryją ze swoją strategią preferowania graczy płacących za ich gównianą grę. Od pewnego czasu pojawia się coraz więcej kart które mają coraz silniejsze efekty losowe, które sprzyjają tym co wydali masę kasy a karają tych niepłacących.

Dobrymi przykładami takich kart z przeszłości były np. Yogg albo Fyrakk które płacącym kupę kasy często wygrywały gry a niepłacącym często wręcz przegrywały gry paląc kary, zabijając własnych stronników lub bohatera.

W najnowszym dodatku najlepszym przykładem takiej karty jest Murozond. Płacisz to przyzwane smoki będą bardzo silne i większość będzie miała prowokacje, nie płacisz to dostaniesz gówniane małe smoczki bez prowokacji….

P.S. Zanim jakiś debil, który zapłacił bugzardowi masę kasy i twierdzi że też CZASAMI ma pecha napisze o tym fakcie po raz kolejny to niech najpierw zastanowi się jak często ma tego pecha w porównaniu do sytuacji gdy ma NIESAMOWITE szczęście …

Znajomość rachunku prawdopodobieństwa i statystyki są bardzo mile widziane ale niestety dla większości fanów bugzarda na tym forum kompletnie nieznane…

2 polubienia

nigdy nie płaciłem za tę grę, ale to co piszesz wyżej to nieobiektywne spojrzenie na temat, które wynika z wielu rzeczy a o których pisane było na tym forum w wielu podobnych postach.

Poza tym ludzki mózg działa tak, że o wiele bardziej zapamiętuje jedną sytuację złą lub niesprzyjającą niż kilka dobrych na swoją korzyść i to jest fakt - poczytaj i sprawdź. Myślę że jesteś nieświadomie ofiarą wyżej opisanego mechanizmu i ślepo w to wierzysz, tłumacząc i analizując wszystko co się dzieje w tej grze tylko przez pryzmat płacisz / nie płacisz nawet nie starasz się już inaczej spojrzeć.

Reasumując przypuszczam że ta “nie sprawiedliwa” losowość która Cię dotyka wcale nie jest tak straszna jak ją przedstawiasz.

pozdrawiam

4 polubienia

Stary lepiej jest usunąć tę grę i zająć się czymś innym, pamiętam ciebie sprzed wielu lat, nawet chyba miałem cię w znajomych w HSie, nie przegadasz innym którzy uważają że to co piszesz jest “teorią spiskową” i będą pisać że jestes słaby w tę grę, dowodów i statystyk jest mnóstwo udowadniających że jest tak jak piszesz, nawet jak im to przedstawisz czarno na białym to będą cię wyzywać od debili i mówić że to tylko przypadek

+1. Będzie pamiętał, że miał 1 raz loststrike’a i przegrał 5 razy pod rząd, ale że wygrał 78 innych gier nie zapamięta i “gra mnie okrada, lepiej usunąć”. Albo się akceptuje pewne reguły, albo się ich nie akceptuje. Wczoraj miałem legende 2400, dziś mam 3100 bo wtopiłem 4 mecze i co? Gra mnie okradła czy zwyczajnie wtopiłem 4 mecze, a jutro wygram kolejne 6 i tyle. Ale oczywiście zamiast na spokojnie analizować swoje błędy to prościej zwyzywać wirtualnego chochoła i zrzucić winę na “losowość”.

2 polubienia

Miło zauważyć, że po kilkunastu dniach zmądrzałeś i zmieniłeś zdanie.

Szacun i doceniam to że w innych postach potrafiłeś to przyznać. Bugzard od dawna preferuje płacących graczy ale ostatnio to już totalnie przegina. Najlepszym dowodem tego jest jedna z najpopularniejszych obecnie talii czyli imbue Rouge. Normalnie gracze (którzy lubią hazard) nie wyciągają tą talią nawet 50% zwycięstw, ale płacący kupę kasy gracze i streamerzy potrafią mieć REGULARNIE ponad 70% zwycięstw….

Co drugi z nich ma maskotkę albo nawet kilka maskotek, które zmieniają i świadczą o tym, że wydali setki dolarów na hs. Sam też z ciekawości pograłem tą talią i z trudem miałem lekko powyżej 50% zwycięstw. RNG i algorytmy bugzarda mnie nie lubią bo nigdy nie zapłaciłem im ani centa.

Ostatnio grałem przeciwko graczowi który wydał majątek na hs. Miał nie tylko maskotkę ale również same złote karty. Grał oczywiście imbue Rouge i dobierał same przegięte karty które idealnie pasowały do kontrowania mojej talii…

1 polubienie