Przedstawiamy zestaw bazowy i format klasyczny

Tak, jest mowa o złotych kartach za poziom postaci a co z kartami, które sam stworzyłem? na przykład złota hiena. To karta klasyczna a nie podstawowa. Hiena mi zniknie, dadzą zamiast tego zestaw bazowy i wszystkie karty będą szare?

Hiena jest nadal Twoja nikt Tobie jej nie zabiera. Możesz ją spyłować bądź zostawić i grać w dziczy lub w klasyku gdy ten wyjdzie. A propos obecnego zestawu podstawowego. Po rotacji będzie można spyłować karty z niego w tym złote, wszystkie te karty będą commonami.

Ja już spylowalem wszystkie złote i dodatkowe karty z klasycznego setu. Resztę kolekcji zostawiam, niszczenie commonow za 5 pyłu, gdy trzeba je tworzyć za 40 jest totalnie nieopłacalne.

Tylko, że ten “nowy pakiet” w 88% będzie się składał ze znanych nam już kart z poprzednich dodatków/zestawów, a samych nowych kart ma być dokładnie 29, po 2 klasowe i 9 neutrali… Więc mogą w większości sterować kartami, które już są dostępne w katalogu, który znamy, więc jedynie na co bym liczył to większe synergie, a nie RNG.

Nic. Przecież te karty nie znikają, a jedynie wypadają ze standardu, w dziczy będą nadal dostępne. Będziesz miał swoją złotą Hienę zarówno w wersji dzikiej oraz w wersji dla trybu klasycznego :wink: Według wyjaśnień będzie to ta sama karta w kolekcji (tak jakby zduplikowana na potrzeby oddzielnego trybu) :wink:

1 polubienie

No właśnie nie do końca. Swoją złotą Hienę będzie mógł używać tylko Dziczy i tym podobnych trybach. Żeby w Standardzie mieć złotą Hienę (zakładając, że będzie ona częścią Core Setu), to będzie musiał najpierw wygrywać klasą, aby wypełnić Osiągnięcie na wygrane i wtedy łaskawie Small Indie Company łaskawie odblokuje mu złotą wersję w trybie Standard. I co roku będzie to samo, za każdym razem złote karty z Core Setu będzie trzeba odblokowywać od nowa, na zasadzie idiotycznych osiągnięć.

A to to tak. Myślałem, że chodzi jedynie o sytuację w stosunku przeniesienia kart do zestawu Historycznego i jak to się ma do trybu Klasycznego :slight_smile: Ogólnie z tym, że będzie trzeba zdobywać osiągnięciami złote karty do Core Setu nic nie mam, do momentu aż cały set będziemy dostawać za darmo i w całości na początku roku. On i tak się będzie zmieniał co 12 miesięcy, więc i tak zdobyte złote karty nie będą należeć do naszej kolekcji, bo w jednym roku za zdobyte osiągnięcie będziemy mieli złotego Kruszora, ale za rok zmieni się on w Piąchę i tak co roku. :slight_smile:

Tak średnio ogarniam te zmiany ,ale na czym będzie bazował teraz zefyrys ?

Na stanie konta zagrywającego Kappa

A na serio, to pewnie coś wymyślą, albo zmienią działanie na wybór karty z Legacy Setu.

Przecież to jest napisane w zapowiedzi… :upside_down_face:

1 polubienie

Ale nie do końca wyraźnie. Z jakiego powodu Zefrys miałby bazować na obecnym zestawie klasycznym, zamiast na normalnym Legacy Secie? Chyba tylko dlatego, że nie chce się nikomu zmieniać jego algorytmów, natomiast karta stałaby się w ten sposób mniej czytelna.

Obecny zestaw klasyczny i podstawowy przechodzi do Dziczy pod nazwą zestawu historycznego i na nim będzie bazował Zefrys, czyli poza rotacją ze standardu nic się nie zmienia.

1 polubienie

Core Set będzie pewnie bazował na mechanice Doom In The Tomb.

czyli dostajemy te 235 kart których wycraftować/spyłowac nie będzie można. i na moje jeśli mamy złotą kartę w kolekcji to będzie normalnie można ją do decku wsadzić

Nie będzie można. To będzie oddzielna pula kart tak jak mówisz, a jej złote wersje będą na chwilę obecną do zdobycia tylko za konkretne osiągnięcia… W zasadzie to nie będą złote wersje danych kart, bo one znikną za rok z tego pakietu, a np. złoty slot karty legendarnej z Core setu będzie na zawsze złoty. Czyli zdobywasz złote karty z Core setu raz i masz je co roku złote, bez wbijania kolejnych osiągnięć :slight_smile: Coś tam w Q&A było o złotych kartach posiadanych w kolekcji i mają nad czymś pomyśleć :slight_smile:

PS.

Czyli sugerując się tym Zefrys może dostać po rotacji Buffa w postaci kart z HOF ? :slight_smile: Zależy jak jest zaprogramowany (czy na dane karty czy pulę kart), ale jak większość kart przejdzie z HOF do Legacy setu, a Zefrys będzie się opierał o Legacy s., to w teorii dostanie buffa w postaci wielu dobrych kart :slight_smile:

2 polubienia

Może zamiast Tyriona smerf zacznie proponować Ragnarosa, to może być ciekawe :boom:

3 polubienia