Tak, jest mowa o złotych kartach za poziom postaci a co z kartami, które sam stworzyłem? na przykład złota hiena. To karta klasyczna a nie podstawowa. Hiena mi zniknie, dadzą zamiast tego zestaw bazowy i wszystkie karty będą szare?
Hiena jest nadal Twoja nikt Tobie jej nie zabiera. Możesz ją spyłować bądź zostawić i grać w dziczy lub w klasyku gdy ten wyjdzie. A propos obecnego zestawu podstawowego. Po rotacji będzie można spyłować karty z niego w tym złote, wszystkie te karty będą commonami.
Ja już spylowalem wszystkie złote i dodatkowe karty z klasycznego setu. Resztę kolekcji zostawiam, niszczenie commonow za 5 pyłu, gdy trzeba je tworzyć za 40 jest totalnie nieopłacalne.
Tylko, że ten “nowy pakiet” w 88% będzie się składał ze znanych nam już kart z poprzednich dodatków/zestawów, a samych nowych kart ma być dokładnie 29, po 2 klasowe i 9 neutrali… Więc mogą w większości sterować kartami, które już są dostępne w katalogu, który znamy, więc jedynie na co bym liczył to większe synergie, a nie RNG.
Nic. Przecież te karty nie znikają, a jedynie wypadają ze standardu, w dziczy będą nadal dostępne. Będziesz miał swoją złotą Hienę zarówno w wersji dzikiej oraz w wersji dla trybu klasycznego Według wyjaśnień będzie to ta sama karta w kolekcji (tak jakby zduplikowana na potrzeby oddzielnego trybu)
No właśnie nie do końca. Swoją złotą Hienę będzie mógł używać tylko Dziczy i tym podobnych trybach. Żeby w Standardzie mieć złotą Hienę (zakładając, że będzie ona częścią Core Setu), to będzie musiał najpierw wygrywać klasą, aby wypełnić Osiągnięcie na wygrane i wtedy łaskawie Small Indie Company łaskawie odblokuje mu złotą wersję w trybie Standard. I co roku będzie to samo, za każdym razem złote karty z Core Setu będzie trzeba odblokowywać od nowa, na zasadzie idiotycznych osiągnięć.
A to to tak. Myślałem, że chodzi jedynie o sytuację w stosunku przeniesienia kart do zestawu Historycznego i jak to się ma do trybu Klasycznego Ogólnie z tym, że będzie trzeba zdobywać osiągnięciami złote karty do Core Setu nic nie mam, do momentu aż cały set będziemy dostawać za darmo i w całości na początku roku. On i tak się będzie zmieniał co 12 miesięcy, więc i tak zdobyte złote karty nie będą należeć do naszej kolekcji, bo w jednym roku za zdobyte osiągnięcie będziemy mieli złotego Kruszora, ale za rok zmieni się on w Piąchę i tak co roku.
Tak średnio ogarniam te zmiany ,ale na czym będzie bazował teraz zefyrys ?
Na stanie konta zagrywającego Kappa
A na serio, to pewnie coś wymyślą, albo zmienią działanie na wybór karty z Legacy Setu.
Przecież to jest napisane w zapowiedzi…
Ale nie do końca wyraźnie. Z jakiego powodu Zefrys miałby bazować na obecnym zestawie klasycznym, zamiast na normalnym Legacy Secie? Chyba tylko dlatego, że nie chce się nikomu zmieniać jego algorytmów, natomiast karta stałaby się w ten sposób mniej czytelna.
Obecny zestaw klasyczny i podstawowy przechodzi do Dziczy pod nazwą zestawu historycznego i na nim będzie bazował Zefrys, czyli poza rotacją ze standardu nic się nie zmienia.
Core Set będzie pewnie bazował na mechanice Doom In The Tomb.
czyli dostajemy te 235 kart których wycraftować/spyłowac nie będzie można. i na moje jeśli mamy złotą kartę w kolekcji to będzie normalnie można ją do decku wsadzić
Nie będzie można. To będzie oddzielna pula kart tak jak mówisz, a jej złote wersje będą na chwilę obecną do zdobycia tylko za konkretne osiągnięcia… W zasadzie to nie będą złote wersje danych kart, bo one znikną za rok z tego pakietu, a np. złoty slot karty legendarnej z Core setu będzie na zawsze złoty. Czyli zdobywasz złote karty z Core setu raz i masz je co roku złote, bez wbijania kolejnych osiągnięć Coś tam w Q&A było o złotych kartach posiadanych w kolekcji i mają nad czymś pomyśleć
PS.
Czyli sugerując się tym Zefrys może dostać po rotacji Buffa w postaci kart z HOF ? Zależy jak jest zaprogramowany (czy na dane karty czy pulę kart), ale jak większość kart przejdzie z HOF do Legacy setu, a Zefrys będzie się opierał o Legacy s., to w teorii dostanie buffa w postaci wielu dobrych kart
Może zamiast Tyriona smerf zacznie proponować Ragnarosa, to może być ciekawe