Cześć! Mam pytanie. Jestem zupełnie nowym graczem (no, powiedzmy - grałem na premierę, ale obecnie zacząłem od zera na świeżym koncie). Nie kupowałem żadnych pakietów ani nic, mam ukończoną ścieżkę nowicjusza. W sklepie Blizza zauważyłem zakładkę specjalnie dla ciebie czy jakoś tak i jest tam dość duży zestaw za ok 70 zł, w którym jest kilka tych megapakietów posiłkowych. Pytanie brzmi, czy opłaca się je kupić teraz, czy może lepiej zaczekać do listopada do premiery nowego dodatku? Czy zawartość się zmieni? Podobnie z pakietami standardowymi: mam ich nakitrane ok 15 i zastanawiam się, czy otwierać teraz, czy raczej czekać. I ostatnia sprawa, jeśli bym się decydował wydać jakieś pieniądze to co najlepiej kupić, żeby odblokować dużo kart i mieć większą elastyczność w taliach? Obecnie świetnie się bawię darmowymi deckami, ale wkrótce muszę jakiś wybrać… Paladyn na murlokach jest dość prostolinijny, rozważałem Rycerza śmierci bo ma dużo legendarek, ale mag też jest super, chociaż bardzo losowy. Poratujcie poradą!
Dzięki!
- Jeśli megapakiety posiłkowe to te które dają po 50 kart, to jak najbardziej się opłaca.
- Możesz kupić teraz ale wszystkie paczki otwieraj po premierze nowego dodatku, ze standardowych paczek lecą karty ze wszystkich dodatków ze standardu w tym z najnowszego dodatku (otwieraj je dopiero po megapakietach większa szansa na nowe karty). Megapakiety nie dają kart z najnowszego dodatku (otwieraj na początku).
- Najlepsze w stosunku ceny do zawartości są miniserie 67 zł lub 2k golda za gwarantowane 4 legendy i 2 epiki które zawsze możesz spyłować. Za 67 zł kupisz 9 paczek nie ma szans na 4 legendy.
- W każdym dodatku masz gwarancje że w pierwszych 10 paczkach jest legenda. Kupuj po jednej za 100 golda aż trafisz legende i tak samo kolejne dodatki.
Mam nadzieje że chociaż trochę pomogłem.
2 polubienia
Królu dobrze prawi ![]()
Dodam tylko 2 uwagi od siebie:
-do punktu nr 3: nie raz widziałem komentarze żeby nie kupować mini serii tylko wydropić je w pakietach i ewentualnie jedną niezbędna legendę stworzyć… TO BZDURA! Zawsze kupować mini serię za golda, bo póki co w każdym oprócz chyba ostatniej były nerfy, więc to już wychodzi za darmo często jak 1 legenda dostanie nerfa i się ją zniszczy.
-do punktu nr 4: działa też na złote pakiety z każdego dodatku, na bogato ![]()
1 polubienie