Ostatni mecz jaki dzisiaj grałem był męczący, bo co jakiś czas przerywało mi połączenie z grą (zapewne od wiatru, który postanowił się również zerwać). Nie było źle, bo przez większość meczu byłem w stanie grać, choć parę TF-ów wyszło różnie, za co suszono mi głowę Niestety przegraliśmy i tak, ale tuż przed rozbiciem Bazy znowu mi wywaliło mecz, przez co nie dostałem doświadczenia, a przecież byłem przez większość meczu i dokonałem kilku ważnych akcji (grałem Mal’Ganisem, więc nie był to wyczyn, ale jednak)
To trochę nie fair, bo mecz był długi i mozolny i szale się przechylały tak, że wynik nie był przesądzony do ostatniego celu mapy.
Kiedyś już o tym pisałem i co ciekawe, wtedy tylko wywaliło mi przed rozwaleniem Bazy wroga, a i tak mi nie zaliczyło meczu. Dlaczego na decyzję o uznaniu meczu dla gracza nie wpływa czas, podczas którego w nim był, a moment jego zakończenia?
Witam Danelar!
Dziękuję za kolejny wpis.
Obawiam się, że nie mogę udzielić Ci precyzyjnej odpowiedzi na to pytanie, Algorytmy kierujące przyznawaniem doświadczenia nie zostały nigdy w pełni wyjaśnione przez deweloperów, a rozłączenia podczas rozgrywki niemal od zawsze mają negatywny wpływ na ich działanie.
Podobne problemy były już zgłaszane na forum błędów gry, więc pozostaje czekać na reakcję ze strony programistów.
Pozdrawiam i przepraszam za niedogodności.
@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!
Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej:
Oto i ona!