Dziwny problem z HOTS 2

Witam,
Ponieważ w starym temacie (Dziwny problem z HOTS) nikt mi nie odpisał, a ja sam nie mogę odpowiedzieć na wątek, a problem mam nadal, zakładam nowy

Mam filmik, który lepiej obrazuje to, o co mi chodzi - https://youtu.be/CpA0t67pKNg

Dziwne na nim to wygląda, bo nie oddaje on w pełni tego, z czym się zmagam. Na początku klikane są poszczególne działy i one wyglądają na fimiku, jakby byly klikane odpowiednio, w rzeczywistości, żeby je klinąć to podjeżdzać muszę kursowem praktycznie pod miejsce gdzie jest złoto.

Podobnie później, jak zjeżdzam kursowem w dół, to usiłuje kliknąć przycisk “gotów” i realnie tam jestem kursowem, teraz widzę, że na fimiku wygląda to, jakbyk klikał na środku ekranu.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu

nie widze niczego nieprawidłowego na tym filmiku.

OscarIce bo nic takiego nie widać, ale jak pisałem

Teraz jak nad tym myslę, to jest opcja taka, że w mi sie musiala ustawic rozdzielczość na 3840x2160, nie jestem pewny, czy to o to chodzi, ale skoro na ekranie widzę, że próbuję kliknąć w “gotów”, a na filmiku mi pokazuje, że klikam na środku ekranu, to jest coś nie tak…

Teraz pytanie, czy jest jakaś opcja, żeby zmienić rozdzielczość w grze bez użycia myszki? Ewentualnie macie jakieś inne pomysły, co to może być?

@Kaldorn: rozdzielczość gry jest zapisana w pliku Variables.txt w folderze Dokumenty/Heroes of the Storm (width/height lub windowwidth/windowheight).

W miejsce aktualnych wartości możesz wpisać dowolną liczbę odpowiadająca rozdzielczości obsługiwanej przez monitor i kartę, zapisać plik i uruchomić grę ponownie.

Możesz także spróbować całkowicie usunąć plik variables.txt - gra powinna uruchomić się wtedy z domyślnymi ustawieniami, dopasowanymi do monitora i karty.

Pozdrawiam

@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!

Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej:
Oto i ona!

1 polubienie

Identyfikacja błędu była trafna, to faktycznie wina rozdzielczości

Madkipar - ręczna zmiana ustawień nic nie dała, natomiast usunięcie pliku już tak, udało się błąd naprawić - działa

Dzięki i pozdrawiam