Witam,
Ponieważ w starym temacie (Dziwny problem z HOTS) nikt mi nie odpisał, a ja sam nie mogę odpowiedzieć na wątek, a problem mam nadal, zakładam nowy
Dziwne na nim to wygląda, bo nie oddaje on w pełni tego, z czym się zmagam. Na początku klikane są poszczególne działy i one wyglądają na fimiku, jakby byly klikane odpowiednio, w rzeczywistości, żeby je klinąć to podjeżdzać muszę kursowem praktycznie pod miejsce gdzie jest złoto.
Podobnie później, jak zjeżdzam kursowem w dół, to usiłuje kliknąć przycisk “gotów” i realnie tam jestem kursowem, teraz widzę, że na fimiku wygląda to, jakbyk klikał na środku ekranu.
OscarIce bo nic takiego nie widać, ale jak pisałem
Teraz jak nad tym myslę, to jest opcja taka, że w mi sie musiala ustawic rozdzielczość na 3840x2160, nie jestem pewny, czy to o to chodzi, ale skoro na ekranie widzę, że próbuję kliknąć w “gotów”, a na filmiku mi pokazuje, że klikam na środku ekranu, to jest coś nie tak…
Teraz pytanie, czy jest jakaś opcja, żeby zmienić rozdzielczość w grze bez użycia myszki? Ewentualnie macie jakieś inne pomysły, co to może być?
@Kaldorn: rozdzielczość gry jest zapisana w pliku Variables.txt w folderze Dokumenty/Heroes of the Storm (width/height lub windowwidth/windowheight).
W miejsce aktualnych wartości możesz wpisać dowolną liczbę odpowiadająca rozdzielczości obsługiwanej przez monitor i kartę, zapisać plik i uruchomić grę ponownie.
Możesz także spróbować całkowicie usunąć plik variables.txt - gra powinna uruchomić się wtedy z domyślnymi ustawieniami, dopasowanymi do monitora i karty.
Pozdrawiam
@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!
Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej: Oto i ona!