Gra była w środku instalcji i już nie działa

Tak więc, wczoraj zainstalowałem HOTS’a do etapu “Grywalna”, potem włączyłem grę i zagrałem kilka meczy. Wszystko było okej, zostawiłem resztę instalancji na dzisiaj. Dzisiaj znów chciałem włączyć, pograć trochę i dokończyć instalację. Laptop się scrashował, co często się zdarza bo mój laptop musi się mocno nagrzać żeby dało się włączyć grę bez crasha. Po tym jak ponownie włączyłem komputer doszło do aktualizacji battle net’u i zamiast zielonego paska instalacji, jest po prostu przycisk “Instaluj”. Na komputerze już są pliki gry, ale battle net zachowuje się jakbym jeszcze nic nie zainstalował. Próbowanie instalować przez aplikację nie działa bo mam za mało miejsca (to jest stary i trochę popsuty laptop) i już nie mam co usuwać by robić miejsce. Poza tym na komputerze jest niedziałająca kopia HOTS której nie da się odinstalować. Co mam zrobić?
Zastanawiałem się czy usunąć foldery z plikami gry z komputera, ale kiedyś tak zrobiłem z Team Fortress 2 i gra umarła na Amen (nawet po ponownym zainstalowaniu).

skopiuj na pena grę od kolegi i wgraj na swój komputer, następnie kliknij żeby wyszukało gry lub sam podaj ścieżkę.

Ja tak robię mam kopię na telefonie i na innym kompie, jak któraś aktualizacja mi zepsuje grę to przegrywam kopię i działa.