Witam,
posiadam MacBooka Pro. Gra chodzi bez zarzutu, natomiast mam problem z mikrofonem. Gra go widzi, lecz gdy biorę testowanie, to nic nie wyłapuje, żadnego dźwięku. Gdy robię test w ustawieniach komputera to mikrofon łapie dźwięki czyli działa.
W ustawieniach jest możliwość sprawdzenia jakim aplikacjom mac daje pozwolenie na korzystanie z mikrofonu, ale nie ma w nich samej gry. Dodać jej do listy też nie można (chyba, że nie wiem po prostu jak).
Przeglądałem wszelkie możliwe fora z problemem jaki mam, ale nic nie udało się znaleźć. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem, bądź miał podobny?
Jeśli Heroes of the Storm nie pojawia się na tej liście, spróbuj proszę uruchomić grę w oknie, następnie w opcjach w grze wejdź w ustawienia czatu i zacznij test. Jeśli pojawi się prośba o pozwolenie grze na użycie mikrofonu, po prostu ją zaakceptuj. Jeśli natomiast tak się nie stanie, wejdź do menu w którym możesz przyznawać uprawnienia do mikrofonu i sprawdź czy teraz Heroes of the Storm jest widoczny. Jeśli jest po prostu przyznaj dostęp.
Gdyby problem dalej występował, wykonaj proszę te kroki:
A jeśli Heroes nie ma na liście wspomnianej w linku powyżej, wejdź do opcji w grze i zaznacz opcję wyłączania systemowych skrótów klawiszowych w grze.