Akurat nie sposób się za tym nie zgodzić, postać jest utrzymana w stylistyce azjatyckiej i niestety dla mnie trochę wali dziecinadą. Żeby nie było ja lubię azjatyckie klimaty, ale jakoś do hotsa mi one nie pasują.
Po tym jak dowiedzieliśmy się że nie będzie nowego Diablo bo leci gra na rynek azjatycki, to już może wystarczy…
Nie przeszkadza mi fakt pojawienia się postaci z nexusa w nexusie, jedynie jej stylistyka, sam pomysł, mechanika jest już całkiem obiecująca.
Teraz się dopatrzyłem, porównałem ultimke naszej nowej bohaterki (Ciekawe czy przyjęli by ją do Zakładu Pogrzebowego AS Bytom) do ultimki jednego ze starych bohaterów:
Po upływie 2 sek. zaczyna przyciągać wrogów do środka danego obszaru i zadaje 251 pkt. obrażeń.
Po upływie 1.25 sek. przyciąga wrogów znajdujących się na obszarze w kierunku centrum, zadaje im 275 pkt. obrażeń oraz ogłusza ich na 0.75 sek.
Tak jest, zapomniany przez blizzarda Gazol. Kształt obu zdolności jest inny i przez to wydaje się większy u Gazola, ale Orfea ma krótszy czas aktywacji, więcej obrażeń i dodatkowe ogłuszenie po zakończeniu działania.
Zdolność Zarii działa nieco inaczej więc nie będę porównywał.
a ja wlasnie przez nowa postac wracam do Hotsa. Zrobial na mnie wrazenie, a jezeli beda zmiany w mechanice dodatkowo to wielki plus dla gry. Mowicie ze postac jest jak z anime. Macie racje, ale moze blizzardowi bardziej oplaca sie przyciagac azjatyckich graczy bo europejski rynek zostal zdominowany przez lola. NIe rozumiem dlaczego ludzie maja problem z uniwersum… przeciez uniwersum nie gra, tylko postac daje nam wieksza lub mniejsza przyjemnosc. Czy ktos sie zastanawia klikajac w grze R czy jego postac jest z warcrafta czy starcrafta? lol wazne ze fajnie sie prezentuje
Z Gazolem jest to że jego ultimate dobrze rzucony na 2-3 osoby wygrywa tf’y bo momentalnie stunuje po 16 lvl na co najmniej 3 sec przeciwników Ale po za tym działanie mają podobne.
Ogólnie to jak dla mnie do gwałtownego nerfa ta postać, całkowicie jak dla mnie deklasyfikuje innych magów, poco grać KT, KTz lub jainą, skoro orfea ma większy dmg, mobilność i do tego sustain… Na szczęście cc nie ma poza ultimatem… Jak dla mnie ten sustain jest całkowicie zbędny tutaj przy jej mobilności i to tylko takie podrasowanie na maksa postaci >.>
Tak. Mechanika i balans postaci jest najważniejszy, ale to jaką ma fabułę, jak zrobiony model wizualny, animacje, dubbing, to wszystko wpływa na przyjemność z gry.
Zacząłem grać w HOTSa bo Diablo jest grywalnym bohaterem i był pierwszym bohaterem którego kupiłem.
Po co mi marine z młotkiem jeśli można mieć marine z karabinem, ogarnij się. To chyba oczywiste.
we wiekszosci innych gier typu MOBA ludzie dostaja nowe postacie ktorych zarys fabularny tworzony jest na szybko i od nowa jak chociazby lol i milionom graczy to nie przeszkadza, ale graczom hotsa owszem… HAHA coz za wymagajace srodowisko. No i faktycznie nie da sie zrobic fajnego modelu wizualnego i dubbinbu jezeli postac nie jest z waszego ulubionego uniwersum… no racja… Ten wplyw na przyjemnosc z gry… Jezli postac jest z nowego swiata… Jezeli macie takie problemy i wiecej niz 13 lat to zycie was chyba przytloczy…
“ogarnij sie” bo to brzmi jak logika 5 letniego dziecka
Dlatego (nie tylko) ludzie grają w HotS. Jest inny, jest powiązany z innymi seriami Blizzarda, z którymi ludzie się utożsamiają i mają wiele wspomnień z nimi związanych.
Obejrzałem kilka filmików na YT z jej gameplayu. W tej sytuacji szczęka mi opadła. Te obrażenia pochodzą tylko od jednej zdolności podstawowej (W). Tyrande dosłownie zniknęła
Wait wut, czy ja dobrze widzę wartości 3k z zdolności podstawowej? Toć nawet na Alaraku nigdy mi się nie udało walnąć z jednej zdolności za 3k a gościu jak nie umiera może stackować dodatkowe obrażenia w nieskończoność .____.
Taki trochę pyroblast z mniejszej odległości i krótszym cd którym łatwiej trafić wielu wrogów, plus możesz się z tego wyleczyć XD
Tak osobie sprawdziłem jej ulta i jest przegięty ten Chomp na polski Wieczna uczta jak przeciwnik będzie się znajdował to będzie bił ten ult do póki nie zginie lub nie odejdzie to będzie dobra kombinacja z ETC pogo
Z tego co pamiętam 3 punkty za każdego stronnika który zginie w ciągu 1,5 sekundy. Jak masz coś koło 200 to tylko tą jedną zdolnością zabijasz całą fale stronników.
Według mnie lepszym porównaniem jest Azmodan
Tyle że azmodan ma górny pułap max dmg na zdolości, tutaj to jest otwarte, ja nie chcę widzieć jak by to działało z aną po 20 lvl, ulepszony nano boost, to przecież solo orfea wszystkich 1 vs 9 zrobi, bo bez chain cc to praktycznie by miała mobilność i dmg jak 4 gali w jednym cho xD
Jak dla mnie to ult ze stunem będzie bardziej grywalny, te powtarzanie się nie jest złe, ale cc i ustawianie połowy przeciwnego teamu pod combo z takim np. stiukovem to cud malina xD