Nowy bohater z blizconu - ORGINALNY BOHATER NEXUSA

Hej, co do Stiukova to ja będą widoczne jego skille w skillach Orfey? Plama Stiukova i plamy Orfey graficzne wydają się być dość podobne, nie będzie to problemem? :rofl:

i lunara w środku …

Dostała trochę nerfów na początek. Pewnie to nie wystarczy, no ale zawsze coś.

Wow, wciąż jak na dużo bijącą, leczącą się i trochę mobilną postać ma całkiem dużo życia. Chociaż tak samo mam na Mefiście i jak go tak ostatnio mainuje to jestem trochę zażenowany tym że mam na start gry aż 2k życia, znacznie więcej niż taki Zeratul i inni melee assasyni.

To wynika z mechaniki Mefista, głównie cechy i novy błyskawic. On musi wchodzić między wrogów żeby być przydatnym. Mefisto poza TF jest bezużytecznym herosem.

Bez przesady, jest jeszcze wstanie coś tak wysoakować, poekować i dobijać. Na Zeratulu w momencie gdy panuje build pod ‘q’ też trzeba tepnąć się w pobliże conajmniej 2 wrogów by korzystać z talentu na poziomie 16, tyle że mu wszelkie stuny, wyciszenia i unieruchomienia blokują możliwość ucieczki. No i Mephisto ma mocnego shielda z talentu na 4lvl a zeratul sensowny(wręcz kosmiczny) sustain ma dopiero na 20.

Morales też

Tyle że on bez tego talentu robi duże obrażenia, więc nie musi. Nie trzeba Zeratulem grać build pod Q, można inaczej.

Mefisto nie ma żadnego mechanizmu ucieczki więc…

Ok to z ucieczką poprawie na ‘Mefisto ma lepsze wyjście gdy już się wbije w środek wrogiego teamu’.

Pierwsze wrażenie a konkretnie pierwszy mecz… przegrałem i to zdecydowanie z mojej winy. Tak mocno wbiło mi się do głowy że jest OP iż zapomniałem że to jednak postać skillowa i że dostała kilka nerfów przed wyjściem. Po prostu lamiłem i nawet pomyślałem żeby więcej nią nie grać, ale jednak zagrałem.
W kolejnych meczach się ogarnąłem, przyłożyłem i efekt był wystarczający by potwierdzić że postać jest OP.
Szybki przykład, wroga D.va razem z pełną falą zergów (chyba numer 3) atakuje bramę przy twierdzy. Ja jak gdyby nigdy nic wchodzę między zergi, zabijam mecha, pilotkę i dobijam zergi. Oczywiście D.va i zergi cały czas mnie atakowali, wyszedłem z tego starcia z mniej więcej 45% HP.
Ogólnie postać jest mocno zależna od Q (trochę jak Medivh), jeśli trafiamy to jesteśmy OP, jeśli nie to nie. Zdolnościami W i E lepiej nie spamować bez sensu bo można się szybko wypłukać z many, zresztą W to najmocniej bijąca zdolność więc warto ją mieć gotową gdy przeciwnik popełni błąd.
Jeśli chodzi o talenty to jeszcze nie testowałem wszystkiego. Ponieważ postać jest mocno zależna od Q, tym buildem grałem najwięcej i moc jest niesamowita. Co 1 s. (jeśli trafiamy) bijemy za 225 + wzmocniony atak podstawowy.
Próbowałem też build pod E i jest bardzo mocny jeśli chcemy grać bezpiecznie, a jednocześnie obijać papierki stojące z tyłu np. Malfurion, Alex. Minus tego buildu to zadanie na poziomie 7, trochę późno wskakuje bonus za 40 trafień. Mogli by pozamieniać talenty miejscami.
Stackowanie Chompa na poziomie 7 jest mega mocne. Bez problemu można uzyskać 100, a raz przekroczyłem 200.
Obie ultimki są fajne, ale paszczur z ogłuszeniem zdecydowanie lepszy. Natomiast dziwie się że mają tylko 50s CD. Blizzard powinien wydłużyć do minimum 75s.
PvP tej postaci jest przegięte, ale PvE już nieco gorzej, znaczy stronników czyści szybko (zwłaszcza z zadaniem pod Chompa) ale obozy najemników, bossy, potwory i budynki to już słabizna. Bardzo mnie to cieszy, jest to jakaś forma balansu, ona nie powinna być traktowana jako solo carry.

1 polubienie

Tylu zajebistych bohaterów ma ten tępy blizz do dyspozycji a dają nam jakiegoś pokemona z trumną na plecach , odechciało mi się w to grać. Blizz ostatnio wie doskonale jak zjebać humor człowiekowi.

3 polubienia

Możecie łaskawie przestać płakać? Narzekaliście przy bohaterach z Overwatch, teraz narzekacie na bohatera z gry w którą gracie, pewnie jakby wypuścili kolejnego bohatera z klasyk Blizzarda też byście narzekali.

Co wam to tak przeszkadza nie rozumiem. Pierwszy krótki komiks z Orfeą wyszedł dawno temu i od tamtego momentu było oczywiste że prędzej czy później się Ona pojawi. Fajny bohater z fajnym lore, liczę na więcej dzieci lordów wszystkich krain Nexusa szczególnie że ostatnio dodali komentatorów(a wraz z nim portrety) Lordów Krain z Grobowca Pajęczej Królowej i Podniebnych Świątyń.

Uniwersalny build jakby ktoś chciał:

h ttps://www.heroesfire.com/hots/talent-calculator/orphea#oqEj

Kluczowa jest synergia pomiędzy talentami z 1 i 4 poziomu.
Na 7 poziomie zadanie pod W jest po prostu bardzo mocne. Nie dość że bardzo mocno zwiększamy obrażenia to jeszcze możemy się leczyć gdy zabijamy wrogów. Pozostałe dwa talenty też są dobre, ale ten jest lepszy.
Na 10 raczej wybieramy ogłuszenie, pozwala wsadzić ładnego kombosa w kilku przeciwników. Stun to zawsze stun o obrażenia są tylko trochę mniejsze od drugiej ultimki. Skaczący paszczur zazwyczaj skacze 1-2 razy, czasami nawet nikogo nie trafi, to bardziej zdolność którą chcemy zniechęcić przeciwników, podzielić ich itp.
Na 13 pancerz magiczny jest bardzo mocny, czasami warto wybrać obrażenia obszarowe po ręcznej aktywacji cechy.
Na 16 wszystkie talenty są dobre, to co wybrałem łączy się z zadaniem na poziomie 7.
Poziom 20 wydaje mi się najgorszy. Talent pod Q mnie nie interesuje. Ulepszenie skaczącej paszczy wydaje się słabe. Pozostaje redukcja pancerza lub moc zdolności, tak czy inaczej zwiększenie obrażeń.

Grając tym buildem możemy inicjować walki lub reagować na to co się dzieje. Moje kombo wygląda następująco: E+R+Q+W. Oczywiście pomiędzy zdolności warto wpleść ataki podstawowe.
Z dodatkowymi zdolnościami z talentów wygląda to tak: E+R+Q+1+D+W. Nasze Q jest już wtedy gotowe do ponownego użycia.

Myślę że jak blizzard trochę pozmienia to warto będzie połączyć talenty : krótszy CD na W z 7; maksymalny chaos po trafieniu z W na 13; obszarowe ataki podstawowe z 16.

Bo to dzieci które dopiero okres dojrzewania przechodzą a i mając 20 30 tip lat nie zwalnia ich do dojrzewania nie którzy ten okres przechodzą dopiero od 40 lat okres dojrzewania każdy z nas przechodzi okres szybciej lub wolniej

h ttps://twitter.com/BlizzHeroes/status/1065328414830223360

Ważna zmiana odnośnie Orfei, ale też całej mapy: Odlewnia Volskaya.