Otóż miałem dziś sytuacje, że w trakcie Ligi Drużynowej w 10 minucie meczu nagle bez powodu wywaliło mi połączenie z grą i muszę czekać aż mnie połączy, no ok to czekam. Discord działa moge normalnie tam się komunikować a do gry wciąż mnie nie łączy, po czy odkrywam że z Blizzard.Netem też mnie nie łączy. Wyłączam grę klikam link do pomocy technicznej Blizzarda i stronka nie chce się załadować pisząc mi coś i nie możności połączenia się z bazą danych. Sprawdzam więc inne strony, facebook działa, youtube działa, wszystko inne działa, to próbuje wejść na forum blizzarda by tu uzyskać pomoc i też nie działa. Dopiero po pół godzinie magicznie znów mogłem się połączym z wszystkim co było na serwerach Blizzarda, oczywiście gierka dawno przegrana ale nie chce to prosić o zwrot punktów tylko o podanie mi powodu wystąpienia nagłej niemożności połączenia się z wszystkim co jest pod banderą Blizzarda mimo że mam internet i jak mogę tego uniknąć w przyszłości.
możesz grać w inne gry niż blizzarda nie będziesz miał problemu z połączeniem się z serwerami blizzarda.
A tak na serio może mieli połgodzinny shootdown zanim naprawili i dlatego nie mogłeś sie połączyć z serwerami blizzarda bo nikt nie mógł.
Tylko ze jakoś osoba z którą grałem tą Ligę Drużynową która siedziała obok mnie na tym samym mają laptop na samym biurku co ja komputer dalej grała i musiałem cierpieć patrząc na poczynania bota który mnie zastąpił. No i z tego co widziałem to tylko mnie wywaliło z całej drużyny, więc niemożliwe że to był shootdown chyba że jakiś udawany shootdown który działał tylko na moje IP co raczej jest niemożliwe XD
Witam Nekrin!
Dziękuję za wiadomość i przykro mi z powodu tego incydentu.
Jeśli serwery mają problem techniczny, to informacja o takim incydencie zawsze znajdzie się na naszym Twitterze, ale wczoraj nic takiego nie miało miejsca.
Bardzo możliwe, że był to jednorazowy incydent. Gra w trybie rywalizacji jest bardzo czuła na wszelkie zawirowania połączenia i nawet minimalna utrata pakietów lub mikro rozłączenie może wyrzucić z gry.
Brak możliwości powrotu do gry mógł być związany z routerem. Szybki reset urządzeń sieciowych i odświeżenie adresu IP powinno umożliwić natychmiastowych powrót do gry, jak również uniknąć problemów z ładowaniem naszych stron.
Pozdrawiam i przepraszam za niedogodności.
@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!
Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej:
Oto i ona!