Ok blizzard ja rozumiem że musicie zarobić ALE to co zrobiliście z tą wspaniałą grą to jest żart. Dosłownie nic się nie zmieniło jak na razie a wszystko mogliście dodawać co teraz jest do 1 części gry. Obstawiam że większość graczy by wróciło gdyby zobaczyli że jednak próbujecie zrobić coś z tą grą, a nie ,robić nową grę przez 3 lata" gdzie większość z rzeczy które aktualnie dodaliście to tylko kosmetyki i rzeczy które mogliście dodać do 1. Mogliście dodać karnet bojowy też do 1 i ustawić grę na darmową gdzie gracze którzy zapłacili za grę by otrzymywali karnet bojowy premium i obstawiam że to by była większa liczba osób które wróciły niż teraz . I teraz jak myślicie że to będzie wyglądać ? Gracze wrócą na kilka lat bo jest nowa część ? NIE! przez ten 1 sezon wrócą i zobaczą że tylko wywaliliście 2 tanków z gry pograją sobie sojourn , królową i kiriko i się znudzą i znów ta gra będzie martwa do czasu wydanie PvE ale ludzie obstawiam że też to szybko zrobią jak misje archiwalne. Nawet nie chciało wam się postarać przy legendarnych skórkach do nowych postaci one dosłownie wyglądają jak skórki rzadkie tylko że o tyle lepsze że broń lekko inaczej wygląda… i nie piszę tego byście coś z tym zrobili piszę to bo ta gra zrobiła mi dzieciństwo gram w nią od 2017 roku choć może tego nie widać po stosunkowo moim niskim lvl’u dzięki overwatchowi poznałem masę wspaniałych ludzi. Też pamiętajcie że to przez was straciliście takich dobrych pracowników jak Mike Morhaime lub Jeff Kaplan który wnosił bardzo dużo do tej gry i nie którzy gracze też przestali grać w overwatcha przez tą stratę. Gdybyście włożyli trochę serca w tą grę jak on to byście w mojej opinii zarobili o wiele więcej. I wiem haha jakiś dzieciak z internetu mówi wam co macie robić z waszą grą itp. ale jednak musicie mi przyznać trochę racji. No nic nie spodziewałem się tego po sobie że kiedykolwiek takie coś powiem ale przestanę grać w overwatcha jak już to może sporadycznie gdy naprawdę będę się nudził bo 2 część to jak już wspominałem jest odgrzanym kotletem z byle jaką przyprawą jeśli wrócicie na dobre tory bardzo się ucieszę lecz na razie to tylko PRAWDZIWY overwatch zostanie w mym sercu <3 . Mam nadzieję że wyciągniecie choć trochę wniosków z mojej wypowiedzi.
Edit: ehh chyba jednak wróce do tej gry ale będe ją traktował jako aktualizacja oryginalnej części jednak nie mogę bez tej gry żyć.
Głównym problemem Overwatch jest to, że nie ma progresu. Odblokowywanie kosmetyki nim nie jest. To taki zwyczajny schooter w niecodziennej Pixarowej oprawie graficznej, która praktycznie się nie starzeje. Overwatch 2 faktycznie mógłby być tylko patchem bo zmiany są minimalne. Zamiast skrzynek jest karnet, która z każdym poziomem dodaje nam do ekwipunku elementy kosmetyczne. Zamiast gier 6v6 jest 5v5. Graficznie zmiany minimalne. Technicznie jest jak było - czyli dobrze. Cieszy nowy tryb, który też mógłby być zawarty w patchu. Najbardziej mnie zastanawia skąd do ciężkiego kuca wzięły się problemy z serwerami. To jest coś z czym Blizzard ma wieczne problemy na premierę. Jakby to OW2 był nową produkcją to byłbym to w stanie zrozumieć … ale nią nie jest. A jednak zalogowanie się po 16 oraz utrzymanie połączenia graniczy z cudem. Podsumowując:
- Brak istotnych różnic technicznych między OW1 a OW2
- Kilka nowych postaci oraz map
- Nowy tryb (przepychanka)
- Nowy element dekoracyjny (breloczki rodem z Rainbow Six: Siege)
- Zamiast skrzyń wprowadzono karnet
To wszystko niby darmowe … ALE KUP PRZEPUSTKĘ SEZONOWĄ! Niestety - żyjemy w czasach, gdy twórcy idą na łatwiznę bo produkują to samo, tylko w nowym opakowaniu a cały wysiłek ukierunkowują w stronę budowy otoczki epickości i przekonania odbiorcy, że to tak naprawdę jest coś nowego, wartego wydania 60 dolarów lub więcej.
Mi sie gra lepiej niz w 1