Battle.net problem z luncherem

Witam mam problem z luncherem battle.net, przy okazji ostatniej aktualizacji nowego CoDa w luncherze zniknęły m i wszystkie napisy, w miejscu gdzie powinien być napis “Graj” w niebieskim okienku mam po prostu niebieskie okienko. Przy uruchomionym battle.net problem przenosi się na cały system i przykłądowo odpalając jakiś folder to z boku gdzie powinny bić nazwy dysków, folderów itp. nie mam nic po za ikonkami, na pulpicie zaś po najechaniu na jakąś ikonkę jej nazwa zmienia się z białeś w czarną i tak zostaje, to samo jest z menu pod prawym przyciskiem myszy zamiasc “kopiuj, wklej, odśwież itp” mam puste pola, opcje oczywiście działają ale nie ma napisów. Problem znika jak w panelu sterowania w opcji “Dodaj lub usuń programy” kliknę “Odsinstaluj” battle.net, nie muszę go usuwać wystarczy zainicjowanie procesu. Aktualizowałem juz sterownik graficzny, odpalałem tryby zgodności, dopasowania wysokiej rozdzielczości, reinstalowałem battle.neta, usuwałem pliki lokalne i pliki w %AppData%. Nic nie pomaga, szukałem w internecie i nikt wcześniej nie opisywał tego problemów nie wiem już co mam robić skończyły mi się pomysły. Działało dobrze teraz sie zrypało.