Jak w temacie a mianowicie 5dni temu zmieniałem sprzęt na nowy. PC nowy oraz telefon znam haslo i login na battlenet ale niestety mam ustawiony authenticator który niestety blokuje mnie żeby dokończyć logowanie i przejść spokojnie dalej. Śmieszne jest to ze podałem wszystko co widziałem na temat konta i w mailu zwrotnym to zamieściłem ale do tej pory niestety zero odzewu a abonament przepada. Szkoda że nie macie poszanowania dla waszej społeczności
Może to być spowodowane faktem, że emaile potwierdzające odpowiedź od działu Pomocy nie służą do komunikacji 2-stronnej. Dlatego zazwyczaj są one wysyłane z adresów takich jak noreply@blizzard.com sugerując, aby nie odpowiadać na te emaile. Tego typu skrzynki pocztowe służą jedynie do wysyłania informacji. Jeśli jeszcze tego nie uczyniłeś, to zgłoś się raz jeszcze poprzez stronę pomocy i podaj tam informacje o jakie Cię proszono, w zgłoszeniu pomocy.
Otrzymałem maila od GM z prośbą o uzupełnienie i tak zrobiłem odesłałem i cisza. Robie coś źle?
Nie odpisuj na maila. Napisz nowe zgłoszenie pomocy ze Swoją odpowiedzią, na naszej stronie. To powinno rozwiązać sprawę. Innymi słowy zamiast emailem wyślij wszystko ponownie w zgłoszeniu pomocy, tak jak zrobiłeś to za pierwszym razem, przed odpowiedzią z naszej strony. Jedyna różnica, to fakt tym razem dodasz tam informacje o jakie prosił(a) GM.