Dzień dobry, jestem tu nowy i serdecznie witam waszą społeczność.
Mój problem jest błahy ale nie widziałem żeby był poruszany. Po wielu latach przerwy chciałem wrócić do rozrywki na PC. Na koncie Battle.net mam większość gier, jako kolekcjoner kupowałem wersje pudełkowe i pamiętam na pewno że z każdej z nich wpisywałem klucz. W przypadku starszych gier kody są widoczne i można je porównać z tym co w pudełku więc też wiadomo że to te egzemplarze. Inaczej jest z WOW. Mam w mojej kolekcji Battle Chest Burning Crusade i dodatek Wrath Of The Lich King ale nigdy ich nie instalowałem, nie pamiętam natomiast czy wpisywałem ich klucze na koncie żeby je zarejestrować. W WOW grałem tylko raz, w wersje Trial ściągniętą od Blizzarda, dawno temu. Na pewno nie instalowałem kupionych egzemplarzy. Na moim koncie widnieje wersja Dragonflight ze statusem Niektywnym. Czy to ten Trial, czy jednak musiałem wpisać kiedyś klucze? Podejrzewam że wtedy widniałby tam Wrath. Jako kolekcjonera kusi mnie zachowanie sobie “nowych” egzemplarzy, z nie użytymi kluczami. Najprościej byłoby je wpisać, ale wtedy w razie czego je wykorzystam i przepadną. Mogę jakoś sprawdzić czy moje kody z pudełkowych wersji wykorzystałem już wcześniej?
I jeszcze jedno pytanko odnośnie klucza gry klasycznej. Klucz do Warcrafta 3 na Battle.necie zgadza się z tym który mam w pudełku. Natomiast od Diablo 2 jest inny. Pamiętam że dawno temu wymieniłem swój zniszczony egzemplarz D2 z Platynowej Kolekcji na nowy, też z PK. Również nie pamiętam który klucz wpisywałem. Czy jest możliwość że klucz na koncie w jakiś sposób zmienił się sam? Jeśli nie, rozumiem że wpisałem klucz z pierwszej kopii, a ten z obecnej którą posiadam również jest niewykorzystany.
Pozdrawiam.