Witam zakupilem wczoraj kody i zarestrowalem oraz zainstalowalem d2 i d2lod
jednak mam problem podczas proby poloczenia z battlenet wyskakuje komunikat
Battlenet nie moze poprawnie rozpoznac uzywanej przez ciebie wersji programu.
dodam ze mam zewnetrzne ip a system to windows 7. Troche to flustrujace wydalem kase by wspomniec gre z dziecinstwa a tu nie dziala
Po zainstalowaniu D2 LoD przy użyciu oficjalnego instalatora masz wersję 1.14b podczas gdy ostatnia oficjalna wersja to 1.14d. Co prawda w tym artykule Blizz twierdzi, że po uruchomieniu świeżo zainstalowanej gry BNet automatycznie ją zaktualizuje ale jak widać to nieprawda. Pozostaje Ci pobrać LoD Patch 1.14d do instalacji offline. Niestety, nie zrobisz tego ze stron Blizza ponieważ Blizz w tym artykule po patche odsyła do swojego FTP… który nie działa (i tak, użyłem dedykowanego klienta FTP a nie przeglądarki). Jednak korzystając z pomocy pewnego znanego wujka bez trudu znajdziesz ten patch w sieci.
A jednak da się pobrać tego patcha z serwerów Blizza tylko zmienił się URL. Niestety forum z jakiegoś powodu nie pozwala mi teraz wkleić żadnego odnośnika więc nie jestem w stanie podać aktualnego URL-a.
dziekuje za pomoc… juz dziala
jak go znalazłeś i gdzie bo mam ten sam problem ale autor tematu nawet nie napisał co zrobił że działa
@Hades1980XXX, musisz ręcznie pobrać i zainstalować patch 1.14d. Blizzard zaktualizował URL-e do plików w artykule, który podlinkowałem w moim pierwszym wątku. Niestety, nadal nie mogę wklejać linków do postów więc Ci ich nie wkleję bezpośrednio.