D2R - sugestia i mały problem

Hej,

Jako że to jest nadal beta, to mam cichą nadzieję na to, że moja sugestia może być jeszcze możliwa do zrealizowania. Otóż, gdy mam na swojej postaci założony np.: miecz + tarczę i w ekwipunku mam tarczę, którą chciałbym porównać z obecną, to po przytrzymaniu SHIFT pokazuje mi też broń. Czy można byłoby to jakoś zrobić bardziej intuicyjnie? Doceniam fakt, że wprowadzono tą funkcję, ale myślę, że o niebo lepiej porównywałoby to na zasadzie offhand/offhand czy też mainhand/mainhand. Ewentualnie gdy postać posługuje się bronią w obu rękach, to wtedy dopiero dawać porównanie na obie. Tak to jednak jest trochę kwadratowe, niby wygodne porównywanie dodane, ale jednak tak trochę niewygodnie moim zdaniem.

Dodatkowo chciałbym zauważyć, że w przypadku najemników, to w zasadzie poruszają się identycznie jak wcześniej jednak napotkałem jeden problem, gdzie najemnik gdzieś mi utknął w jakiejś ścianie i po przejściu dłuższego dystansu nie respił się obok mnie, tylko kompletnie znikał i dopiero teleportacja do miasta i przywoływała go do mnie. Może to problem tylko u mnie, ale jeżeli nie to warto byłoby się pochylić nad tym.

Ciekawe z tym porównaniem. W D3 porównanie nowej broni przy używaniu dwóch też było problemem, bo zawsze porównywało do tej lewej. :smiley: Trzeba było je sobie zamieniać miejscami, by zobaczyć którą się pozbyć.