Diablo on MacOS

Mijają kolejne lata, a Blizzard dalej olewa MacOSowych graczy Diablo (Diablo 2, 4, Immortal) Dalej musimy sobie radzic sami i męczyć z racji braku natywnego wsparcia.

Zwłacza chodzi mi o Diablo Immortal w którego gram od premiery i wydałem niemało pieniędzy na zakupy w grze, a produkt dalej nie jest dostępny w AppStore. Tymczasem w przypadku Diablo Immortal tak naprawdę gra jest gotowa do obsługi MacOS bo sam system wspiera uruchamianie iOSowych aplikacji (ładnie się to nazywa systemem universal apps). Wiele innych gier z iOS odpalałem dzięki temu, że MacOS ma natywną obsługe iOS’a , ale Blizzard i Netease nie chcą dalej uszczęśliwić graczy Macowych.

Całe szczęście , że na moim iPadzie M1 gra działa świetnie ! Bo inaczej bym nie grał w Diablo Immortal już dawno !!

Jednakowoż życzył bym sobie też w końcu pograć natywnie w Diablo 4

Czujemy się tak samo rozczarowani jak i oszukani jak aktorka Whoopi Goldberg, która swoją frustrację i niezadowolenie wyraziła krótko po premierze Diablo 4 tak:

To ja, Whoopi. Wiecie, jak bardzo kocham Diablo. Chciałabym, abyście umożliwili grę na urządzeniach Apple. Pozwólcie nam, użytkownikom Apple, cieszyć się Diablo IV. Pozwólcie nam grać i świetnie się bawić. Dajcie mi moje Diablo IV, bo za nie zapłaciłam, byłam podekscytowana, chciałam w nie zagrać, a mówię wam, to mnie naprawdę wkurzyło.

Whoopi Goldberg