Dowód wymagany do usunięcia konta XD

Mam pewien problem, jakiś czas temu założyłem konto będąc za granicą(Niemcy) i teraz nie mam możliwości podłączenia polskiego numeru telefonu - przyjmuje tylko niemiecki, którego nie posiadam.

Próbowałem zmienić region - nie da rady, Blizzard chce żebym wysłał im zdjęcie dowodu osobistego (XD) oraz zdjęcie jakiegoś rachunku z moimi danymi z polskim adresem (XDD). Próbowałem usunąć konto i założyć nowe - nic z tego, też trzeba wysłać dowód(XD).

Nigdy na żadnej platformie nie podałem swojego prawdziwego imienia i nazwiska i nigdy tego nie zrobię. Tym bardziej nie wyślę Blizzardowi tak wrażliwych danych - boję się, że sprzedadzą je chińczykom albo mnie zadłużą w Providencie.

Z tego co rozumiem to ma to na celu ochronę konta przed hakerami bla bla bla tylko że to jest gołe konto na którym nie posiadam ani jednej gry XD Chciałem popykać w warzone ale nic z tego bo nie mogę podpiąć nr telefonu.

Czy istnieje jakiś sposób na usunięcie konta i wymazania mojego maila z bazy danych który nie wymaga udostępnienia danych do wzięcia na mnie pożyczki?

Zakładając, że chciałbyś nadal zmieniać kraj zarejestrowany na koncie i potrzebowałbyś do tego pomocy z naszej strony, to wymagany jest dokument potwierdzający adres zamieszkania. Absolutnie nie musi to być dowód osobisty. W dodatku większość nowych wersji dowodów nie ma już adresu zamieszkania.

Do usunięcia konta jest jak najbardziej wymagany dokument tożsamości. Nadal niekoniecznie dowód, ale opcje są już bardziej ograniczone niż przy zmianie kraju. Lista akceptowanych dokumentów jest na naszej stronie.

Przy zakładaniu konta akceptujesz umowę w jakiej potwierdzasz, że dane podane na koncie są prawidłowe. Co za tym idzie, jeśli zakładasz konto na dane inne niż prawidłowe, to zasadniczo na samym starcie łamiesz warunki umowy na jaką się zgadzasz. Dokumenty wysyłane w ramach weryfikacji są automatycznie kasowane w momencie gdy dział Pomocy odpowiada na zgłoszenie. Oczywiście nie przesyłamy nikomu danych klientów i nie bierzemy kredytów na przesłane dokumenty. Niemniej jeśli mimo to chciałbyś zabezpieczyć dokument przed taką ewentualnością, to na wspomnianej wyżej stronie wymieniającej dokumenty, jest też przykład jak można dokument zabezpieczyć w formie fizycznej (edycja elektroniczna nie jest akceptowana).

Jeśli chodzi o cele, to owszem ochrona przed hackerami to jedno. Ponadto w kwestii kraju jest to też sprawa tego gdzie odprowadzany jest podatek, lub jakie lokalne wytyczne dotyczą konta w danym kraju. Co za tym idzie zmiana musi być udokumentowana. W przypadku likwidacji konta chodzi tu bardziej o to aby uniknąć dowcipów, itp. aby na przykład znajomy nie mógł usunąć Ci konta, gdyż po zakończeniu tego procesu nie można już konta przywrócić (dlatego też proces ten trwa conajmniej kilka dni, aby można go nadal odwołać).

Oczywiście całą kwestię wysyłania dokumentów możesz w sumie pominąć i możesz założyć nowe konto Battle.net. Potrzebujesz jedynie nowego adresu email.