Dlaczego wciąż Mozaki kosztuje 5 many?
Chodzi mi konkretnie o Wilda, talia oparta na Mozaki totalnie psuje rozgrywkę graczom grającym przeciwko niej. Jak dla mnie jest to gruba przesada, lethal w 5 turze? Jeszcze gdyby była jakaś opcja kontry, ale nie. Grasz aggro na Mozaki, jesteś ciągle mrożony, kiedy przeciwnik już nie ma freezow to dostajesz iceblocka dwie tury z rzędu, a w następnej giniesz od comba, grasz controlem sytuacja wygląda bardzo podobnie. Tak trudno o nerfa dla tej karty? Wystarczy podnieść koszt do 7, albo edytować jej mechanikę tak, żeby Mozaki działała tylko kiedy rzucamy zaklęcie o koszcie 2+. Jest tyle opcji żeby ją osłabić. Mag po tym dodatku jest grubo op i duża część graczy nie gra z powodu właśnie Maga. Woda źródlana za 4 many, draw 2 kart za 0 many w 4 turze lub wcześniej tez nie wygląda na dobrze zbalansowana kartę. Liczę na nerfy
1 polubienie
eh, czy kiedyś grałeś łotrem?
to jest dopiero bos, powinien zostać znerfiony, w szczegulności karta która zabija stronnika na hita.
Jestem za tym, co piszę przedmówca, ta gra “schodzi na psy”. Kiedyś można było grać bez końca i nigdy się nie nudziło, teraz to już jest “badziew” im więcej Waszych pomysłów na “hs” tym gorzej… Jeszcze kilka nowych pomysłów z Waszej strony i zapomnijcie o graczach, tak upadnie Wasz świetny pomysł na grę karcianą… Ja sam wolę grać w “Sims-y” niż w Waszą grę. Tak upada świetny pomysł, gra stała się żenująca…