Zakładam kolejny temat, bo może to skłoni was do przemyśleń i prób poszukania solucji.
Problem jak większości z ludzi- po wejściu do gry mam skoki Latency do 996ms dosłownie co 10s na 20s- także gra jest niemozliwa.
Zrobiłem już wszystko co się dało:
Reinstall gry
Reinstall sterowników
Opcję “napraw” w launcherze
Zmiane łącza (przejście na różne: kabel ethernet, wifi, inny dostawca)
W innych grach online mam normalny ping, gram bez problemów. Co ciekawe, gram również w Warzone na ps4 GDZIE NIE MAM PROBLEMU. Takze:
To nie wina łącza, to nie wina sterowników czy mojego pc (w koncu wszystkie inne gry dzialaja dobrze) a jedynie wina lezy po wasze stronie i to po waszej stronie musi zostac naprawione.
Byloby milo jakbyscie cos z tym zrobili, bo pare sezonow gry w ktorych uczestniczylem oraz opinia o tej grze leci w tym momencie przyslowiowo na pysk. A z checia nie omieszkam puscic dalej famę o tym jak dobrze zoptymalizowana gre macie- pamietajcie, łaska community na pstrokatym koniu jezdzi.
I tak, wiem że gra za darmo a ja sie czepiam. Ale trudno tego nie robic.
Podpinam się pod problem z tą różnicą, że w moim przypadku nie skacze ping za to tracę pakiety - równolegle do grania mam załączoną konsolę z losowo wybraną przeze mnie spingowaną stroną. Jak łatwo się domyślić skoro jest problem tzn. że właśnie w konsoli nie mam utraconych pakietów więc tak jak powyżej podpinam się do wyjaśnienia problemu. To samo dotyczy rozłączania battle.neta dzięki czemu wyrzuca nas z gry z błędem o którym pisałem w osobnym temacie. Oczywiście activision milczy od 16.11.2020 w założonym ticket’cie więc odsyłanie do ich supportu jest bezużyteczne.
Dokladnie mam ten sam problem od wspanialego sezonu 3. Biegniesz sobie po mapie i nagle ping z 40ms skacze na kilka sekund pod 1000ms. Uspokaja sie zdecydowanie szybciej jesli zatrzymam sie w miejscu na kilka sekund. Gralem rowniez na PS4 i gram na XSX i tam tego nie ma. Prosze nie pisac zeby otworzyc porty. Nic to nie daje. Niezaleznie od ustawienia sieci NAT problem jest ten sam i dotyczy Warzone na PC.
Internet 25/306 mbps
Router Asus AC68U
Karta sieciowa Asus PCE-AC68
Wiec chyba jest na czym grac…
Panowie mam podobnie .Pomaga instalacja czystego systemu jako drugi plus stery bez programów(tylko programy do płyty głownej,kalwiatury ,myszy,słuchawek) i gra chula bez przycięć.Szukałem przyczyny w programach i sterach ale zero popwodzenia z czymś gra się gryzie i tyle.