Nie mogę połączyć się z europejskim serwerem Diablo 2, ani otwaorzyć żadnej strony w domenie eu.battle.net

Mam internet w vectrze (na protokole DoCSiS) i nie wiem z iloma innymi mieszkaniami dzielę zewnętrzny adres IP - na traceroute widzę kilka adresów lokalnych (172.20.x.x, 172.17.x.x)

Jako że nie mogę się połączyć ani z grą ani ze stronami, widzę dwie możliwości:

1. Z jakiegoś powodu vectra ofirewallowała europejskie serwery battle.net
  2. Z jakiegoś powodu europejski battle.net ofirewallował mój ares IP (co jest najbardziej prawdopodobne) - zgaduję że ktoś w tej samej sieci ma trojana który brał udział w jakimś DDoS.

Oczywiście dzieje się to tylko na internecie od vectry - jak przełączę na T-Mobile z telefonu to od razu wszystko dobrze działa.

Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Nie chcę się logować do NA bo jednak lag jest.

Niestety mam dokładnie ten sam problem, również czekam na jakieś rozwiązanie :confused:

mam to samo i kolejka do d2r i wyskakujący komunikat ze nie logowałem się przez 30 dni od wczoraj nie mogę wejść do gry

ja moge wejsc do Ameryki albo Azji

Problem ISP vectra/Multimedia. ISP jest tego świadomy (dzwoniłam) trwają procedury naprawcze. Na ten czas VPN pomaga.

Jakiego VPN używasz, żeby to obejść?

naprawili, juz dziala