Hej. Na serwerze europejskim moje konto Overwatch zostało zawieszone za rzekomą “toksyczność”, jednak mam powody by przypuszczać, że dostęp do niego miała osoba trzecia, która włamała się na nie. Wielokrotnie otwierałem tickety do Wsparcia, jednak szczerze? Totalnie NIC one nie wniosły. Dostałem chyba 5 razy informację z dokładnie tą samą frazą - “Konto zostało gruntownie zbadane, kara została podtrzymana”. Prosząc o jakiekolwiek logi z czatu oraz lokalizacji logowania (do których mam pełne prawo, by je ujrzeć jako właściciel konta) dostawałem dokładnie tą samą odpowiedź i za każdym razem dokładnie ten sam pracownik Wsparcia zamyka moje zgłoszenie. Nie mam nawet podanej informacji odnośnie czasu zawieszenia konta. Nie wiem, czy jest one permanentne, czy na jakiś czas, nie dostałem żadnych dowodów ani też nie zostały sprawdzone logi z logowania na moje konto mimo wielokrotnych próśb. Mam wrażenie, że jedyne co teraz Wsparcie robi, to odraczanie mnie z kwitkiem, bo - przykro mówiąc - są zbyt leniwi by rzeczywiście sprawdzić zapisy z czatu oraz pomóc mi w tej sprawie, gdy wielokrotnie udowadniałem swoją niewinność. Co mogę w tym wypadku zrobić? Próbowałem znaleźć kontakt telefoniczny, jednak nigdzie nie mogę doszukać się numeru telefonu. Dodam do tego, że po niemalże 3 dniach od pierwszego zgłoszenia dostałem łaskawą informację na temat czasu zawieszenia, jednak po wielokrotnym powiedzeniu i wyjaśnieniu, że mam powody, by przypuszczać, że ktoś włamał się na moje konto, wsparcie nie zrobiło z tym… ABSOLUTNIE. NIC. Totalne 0 pomocy, 0 jakiegokolwiek zainteresowania się, jakichś rad, co mogę zrobić, by niesłusznie nałożona kara zeszła.
1 polubienie