Po uruchomieniu klienta battlenet i zalogowaniu się do gry klient najpierw powodował pojendyńczy błąd i się zamykał pózniej powodował juz kilkanascie błędów po czym się zamykał(gra wciąż działała) na końcu nie mogłem się połączyć z siecią Blizzarda. Myślałem że wina komputera może wirus lub coś ale po sformatowaniu dysku przy próbie zainstalowania klienta również nie mogę się połączyć. Kod błędu BLZBNTBTS00000028
System operacyjny, sterowniki itp mam identyczne jak miałem tydzień temu kiedy battlenet działał normalnie.
Kroki, które mają pomóc w naprawie problemu nie działają i raczej nie zadziałają ponieważ jak napisałem sterowniki, system operacyjny sa takie same jak wtedy kiedy klient działał plus dysk jest czysciutki po formacie.
Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Mam ten sam problem, jeszcze wczoraj łączyłem się bez problemów, dzisiaj nic z tego. Ten sam błąd co u Ciebie. Zrobiłem nawet świeżą instalację Win 10 i problem nadal występuje, nie mogę teraz nawet pobrać aplikacji Battle. net.
Widzę, ze nie jest to odosobniony temat dzisiaj więc wnioskuję, że wina leży raczej po stronie Blizzard’a. Pozostaje mieć nadzieję, że szybko się z tym uporają.
Halo…ktoś to forum nadzoruje? Ktoś to czyta w ogóle? Czy my tutaj piszemy sami do siebie tak dla jaj? Kilka osób tego samego dnia zglasza ten sam błąd i zero odzewu to zaczyna być irytujące.
Witam.
Błąd który został podany związany jest z połączeniem i bardziej w tym kierunku trzeba szukać rozwiązania.
Przecież napisałem że te kroki, które są w linku nie działają. Wszystko działa mi normalnie poza aplikacją battlenet więc sieć raczej odpada. Widzę że forum pomocy Blizzarda tak samo jest użyteczne jak kazde inne forum wsparcia. No nic, teraz sobie Starcraft’a czy HotS’a mogę co najwyżej na twichu pooglądać.
No cóż, skoro masz dalej problem to może skontaktuj się ze swoim dostawcą internetu? Jak widać w innych tematach ostatnie problemy w większości dotyczą sieci PLAY. Może jednak Twój dostawca może w tej kwestii pomóc.
Forum pomocy może tylko podsunąć ewentualne porady. Nikt tutaj nie ma dostępu fizycznego do Twojego komputera i nie wróży z fusów.
Skoro problem w innych tematach udało się rozwiązać po kontakcie z dostawcą to problem jednak nie jest globalny tylko u Ciebie.