Problem z logowaniem diablo immortal

Witam. Mam taki problem, który próbowałem rozwiązać większością informacji zgromadzonych na forach żadna z nich nie przyniosła skutku. Czyszczenie catch, reinstall gry itp. Głównie chodzi mi o to, że grałem jakies 3 lub 2 miesiące temu na PC w diablo immortal, uznałem, że zagram na telefonie. Próbuje logować się przy użyciu konta battle.net i po prostu się zalogować w grze na swoje konto. Gdy wpisuje hasło i login wyskakuje okienko logowania do battle.net. Wpisuje, loguje się, pokazuje się komunikat, że czy chce przełączyć na swoje konto, wszystko fajnie, ale gdy uruchamia się gra, mojego profilu w prawym górnym nie ma, jest tylko profil gość, a logując się w trochę inny sposób do gry przez battle.net wyskakuje mi komunikat " Jeszcze jedno… Zanim podłączymy Twoje gry zweryfikuj następujące kwestie:

• Znaleźliśmy istniejącą grę na Twoim koncie Battle.net. Twoich kont nie można połączyć że względu na sprzeczne konta gry"
    I mam tylko opcje powrotu do gry, klikam i dalej nie jestem zalogowany. Proszę o pomoc w rozwiązaniu, co mógłbym zrobić aby kontynuować grę na swoim koncie

hej,

https://eu.battle.net/support/pl/help/product/services najlepiej napisać bezpośrednio do Blizza i najlepiej w języku Angielskim - bo to wygląda na problem, który tylko oni mogą bezpośrednio rozwiązać,

Pozdrawiam