Witam.Stworzyłem to drugie konto ponieważ nie mogę się zalogować na moje poprzednie konto więc proszę mnie nie banować.Problem w tym że musiałem doprowadzić do przywrócenia telefonu do ustawień fabrycznych skutkiem czego straciłem dostęp do aplikacji battle.net.Teraz aby zalogować się do konta battle.net muszę zatwierdzić to logowanie na telefonie poprzez aplikacje battle.net a żeby do niej się zalogować też potrzebuję zatwierdzić logowanie w aplikacji.Czy mogę prosić o ręczne zdjęcie tego zatwierdzania logowania poprzez apilkacje mobilną battle.net ? Czy jest szansa że jeszcze odzyskam to konto ? Chodzi mi o konto powiązane z mailem qlkyyy@gmail.com Dodam że bardzo mi na tym zależy gdyż mam tam parę gier kupionych i postaci rozwiniętych.Dodam że nie byłem w stanie przebrnąć przez dodawanie ticketa w supporcie gdyż były tam pytania na które nie byłem w stanie odpowiedzieć.
Moja dziewczyna ma identyczną sytuację. i teraz jest hit. udało nam się zgłosić ticket i dostaliśmy odpowiedź, że musimy odpowiedzieć na parę pytań… ale żeby na nie odpowiedzieć należy się zalogować xDD. Blizzard ja Was błagam. Dajcie namiar na jakiś porządny support. Dziewczyna ma dostęp do swojego maila, na który jest zarejestrowane konto + ma fizyczne kopie gry, które zostały tam aktywowane. co można jeszcze zrobić, żeby usunać ten piekielny authetykator.
U mnie podobny temat. Dostalem gre w prezencie od zonki. Zakupila gre przez swojego maila na ktorego ktos sie wlamal. Stracilem mozliwosc odpalenia gry i wszystkie kontakty z konta. Najlepsze w tym to ze konto jest na zupelnie innym mailu zalozone.