Skradzione konto

Witam! Dzisiaj w nocy grałem sobie spokojnie w WoWa i dostałem DM od GMa w grze (zmęczony myślałem, że to był GM), więc bez zastanowienia wszedłem w link podany przez niego (pisał coś o banie), nie wiem czemu dałem się na to nabrać, gość zmienił maila i numer telefonu (pisze z innego maila), miałem tam kartę, abonament itd. Czy mam się obawiać o moje inne konta i adresy email? Co robić, jak się zabezpieczyć przed tym? Czy Support jest w stanie mi pomóc? (Jak na razie mam dostęp do maila, potwierdzenia zakupu, w banku również, nawet brałem jakiś udział w oficjalnym konkursie na facebooku blizzarda XD), proszę o pomoc, pozdrawiam.

Jak najbardziej możemy tutaj pomóc - prosimy o jak najszybszy kontakt z nami w celu zabezpieczenia i odzyskania konta!

Firma tragiczna, posiadam 2 konta battlenet, gdzie na obu miałem diablo 3 z dodatkami i inne gry WoW itd., na jednym z nich kilkuletnia historia grania, kupowane abonamenty. Gdy po kilku miesiącach chciałem sobie popykać w D3 ot niespodzianka, oba konta wyczyszczone, nie ma historii, nic. Napisałem ticketa i w odpowiedzi otrzymałem informację, że konto zostało najprawdopodobniej skradzione a ja musze przesłać skany dowodu osobistego, sekretne pytania i numery seryjne zakupionych gier (żart jakiś, nie posiadam sprzed kilku lat numerów gier). Szkoda mi czasu i nerwów na te piardy. Niech żyje cyfrowe “posiadanie gier” i gwarancja, że będziesz se pykać ile chcesz i jak długo chcesz. Miałem zamiar kupić sobie w końcu D4 ale sobie odpuszczę, bo nie warto. Pozdrawiam wszystkich.