Stara wersja Warcraft 3 nie działa po aktualizacji

Witam,

Od jakiś 10 lat jestem posiadaczem WIII ROC i TFT. Dziś usługa Blizzarda wykonała aktualizację moich gier bez mojej zgody.

Jednak nie najgorsze, jest to, że pobrało mi bez zgody aktualizacje, która zajmuje 26 GB, tylko najgorsze jest to, że obecnie nie mogę nic z tym gniotem zrobić.

1. Po aktualizacji nie mogę wejść do gry przez luncher.

2. Po wykonaniu aktualizacji moja stara gra nie chciała się już uruchomić.

3. Po odinstalowaniu aktualizacji reforga i starej wersji gry, pobrałem ponownie pliki instalacyjne, które są przypisane do mojego konta.

4. Zainstalowałem ROC oraz TFT, wersja gry 1.21b, postanowiłem, że wykonam aktualizacje poprzez Battelnet w grze. Pobrało aktualizacje i otrzymałem komunikat, aby wykonać restar gry, tak też zrobiłem, ale cuda zaczynają się po wyjściu z gry, otrzymuję komunikat, że gra jest już uruchomiona.

5. Aktualizacja oczywiście się nie instaluje, gdyż za każdym razem sytuacja się powtarza.

6. Bardzo mnie cieszy, że pazerność Blizzarda wciska drugi raz grę za którą ludzie już zapłacili, oczywiście w odświeżonej wersji, ale czy przy tym całym dążeniu do kasy moglibyście nie psuć starszej wersji?

7. Teraz mogę, uruchomić tylko stary luncher, który pobrałem dawno temu właśnie z wersją 1.21b. Czy na prawdę ta firma już inaczej nie potrafi naciągać ludzi na zakup kolejnego badziewia w inny sposób jak go wciskając na siłę do gardła konsumentów?

Podsumowanie, na prawdę sądziłem, że zostanie zrobione to prawidłowo, czytaj gracze na starych wersjach będą korzystali z ostatniego dostępnego pacha dla pierwotnej wersji, chętni na Reforga będą instalowali nową wersję, ale jak widać ciąg na kasę w Blizzardzie jest ogromny, coraz mniej kasy i z dawniej dumnej firmie robiącej dobre gry, w których nie trzeba było robić sklepów, przykład - WoW, doi się ze starych pomysłów ile tylko można, przy okazji niszcząc Warcafta 3 w celu uniemożliwienia wyboru graczom i zmuszeniu do dokonania zakupu. Jednak taka sytuacja to nie nowość w wykonaniu Zamieci i dalsze takie działania zabiją kurę znoszącą złote jaja.

Ostrzeżenie dla graczy korzystających z wersji 1.31 unikajcie aktualizacji jeżeli nie kupiliście reforga, gdyż może spotkać was podobna sytuacja.

Pozdrawiam

2 polubienia

Staralem sie uzykac odpowiedz gdziekolwiek apropo tego incydentu?
Czy warcraft 3 bedzie wciaz dzialal w takiej formie jak wczesniej z battlenetem?
Czy to juz koniec tego i trzeba na nowo kupowac gre?

Klasyk został połączony z Reforgem. Nie ma możliwości używania starego klienta.

U mnie to samo co u Was. To bardzo smutne, że tak kończy się rozgrywki na bnecie TFT. Mam stary komputer i grałem tylko w klasyka w3TFT na bnet. Teraz już nie można. Nowa wersja ma zbyt wysokie parametry wydajności, aby gra chodziła bez zarzutu - na starym sprzęcie nie pójdzie (chyba). Ja też zapłaciłem za grę pudełkową w empiku i nie mogę z niej korzystać nie dokupując jakiś łatek, więc nie wiem czy to legalne. Pomijam fakt, że po prostu jest to działanie nie w porządku w stosunku do graczy Blizzarda WC3. Słabiutko Panowie bardzo to przykre.

1 polubienie

Czyli mam rozumieć…że stara wersja gry jaką pamiętamy i gramy od prawie 20 lat jest już nierealna? Dodam tylko ze poprany Reforge tak mi grzeje kompa, ze bania mała/ Ja nie lubie wynalazków jestem graczem który wychował się na CSie, War III oraz Heroes III i tak zostanie. Pamiętam jak War III z dodatkiem dostałem na gwiazdkę chyba w 2000 roku to było coś tym bardziej, że było praktycznie świeżo po premierze. Jesli ktoś wie jak obejść obecny bardziew to prośba o info, jeśli nie da rady to usuwam konta bo szkoda czasu.

1 polubienie

Co teraz? Żeby zagrać muszę znowu kupić grę? Bo jak wchodzę teraz do Warcrafta i próbuję się zalogować to wyskakuje mi “Podczas realizacji żądania wystąpił błąd”. Wy też tak macie?

Mam jeszcze stare płyty, ale klucze przypisane tutaj na forum i teraz pytanie czy nowy zakup zrobić i gram w starą wersję czy to nic nie da?

Jeżeli stary launcher odszedł, tak samo jak stare nazewnictwo itemów, skilli itp., a także stare ekrany ładowania, stare menu i wszystko inne…
To Blizzard właśnie usunął moje dzieciństwo. Nowy interfejs jest brzydki i zbugowany. Cios w twarz starym fanom Warcrafta.

No to mega przykro :frowning: Nowy interfejs poza tym mocno tnie wszystko co na kompie, grafika mimo iż dobra i ponad wymagania grzeje się z procesorem do czerwoności…czas się pożegnać. Jedyna odskocznia patrząc na “stare” gry właśnie przestała istnieć

1 polubienie

a co trzeba zrobić, aby móc zagrać? Bo mi wyskakuje błąd.

Koledzy podpowiedzcie jak skasować konto na bnet i odinstalowywać to całe Ich Reforged? Tak nie może być. Proponuję zrobić to samo i zbojkotować W3R.

Jeżeli masz oryginalne płyty z Warcraftem 3 z kluczem możesz go zainstalować i korzystać z wersji klasycznej. Możesz następnie użyć, jeśli to potrzebne, wcześniejszych aktualizacji w postaci plików z aktualizacjami.

Ja dziś uruchomiłem Warcrafta 3 (nie wykupiłem jeszcze Reforged) i moim zdaniem jest całkiem OK. Mam aktualnie zainstalowany na jednym komputerze Warcraft 3 z płyty CD, oraz ten nowy Warcraft 3 z aplikacji Battle net.

Jedyne co mi się nie podoba, że w wersji Klasycznej nie można włączyć cieniowania. Wygląda to średnio bez cieni.

Co z tego, że zainstalujesz stary image z grą jak nie pograsz na battlenet. Strzał w kolano przez blizzarda. Nawet nie było żadnego ogłoszenia

1 polubienie

Też tak mam i zastanawiam sie o co chodzi

Okej, rozumiem. Ale czemu nie można już grać na Battlenecie? Przcież tym co kupili kiedyś Warcrafta-oryginalną płytę, to powinni mieć dostęp do battlenetu. Masakra…

tez tak mam i zastanawiam sie o co chodzi

1 polubienie

Na jakiej podstawie oni zablokowali dostęp jakikolwiek do wcześniej zakupionej gry? Jeżeli są na to jakiekolwiek paragrafy to je odkopie i sprawy nie zostawie, dla zasady.

2 polubienia

W sumie to trzymałem kompa tylko dlatego zeby pograc w
horde vs alliance teraz to juz chyba komp na olx wystawiam

Nie sprawdzałem jeszcze Battle net, tylko kampanię, więc nic nie wiem o tym, że nie można grać na Battle net bez wykupionego Reforged.

Rozumiem, że z klasyczną grafiką w grze można grać na Battle net, czy nie?

A ja głównie dla Risk Reforged xd Miałem nick “Ludwiczek”, mam warcrafta od podstawówki i smutno mi teraz :sob: Żegnaj kochany Warcrafcie :frowning: