Witam!
Pytanie pierwsze: Jak długo będę musiał czekać na zwrot pieniędzy za waszą “nową/starą” grę? Mój ticket jest już czwarty dzień w trybie przetwarzania. Rozumiem, że możecie mieć teraz niezły bajzel związany nie tylko z Waszymi decyzjami, ale również z Waszą “polityką”. Jako osoba, Polak żyjący w kraju, który wiele wycierpiał w wyniku rządów tzw: reżimów komunistycznych, doskonale rozumiem oburzenie ludności Hongkongu. Natomiast Wasze działania wymykają się całkowitemu zrozumieniu. Z jednej strony mówicie, że każdy głos się liczy. Powtarzacie to w każdym oświadczeniu, które czytam na Polskich serwisach. Tylko że zaraz po tych oświadczeniach dajecie równie wyraźnie do zrozumienia, że macie w dupie głos innych. Ja rozumiem, że regulamin regulaminem, turniej to nie miejsce na politykę. Z drugiej strony: gdzie ci ludzie mieli krzyknąć? W toalecie? A może niczym Amerykańscy weterani wojenni: na ulicach, w domach z kartonu. Pod mostem, gdzie nikt ich nie widzi? Chcieliście ugasić wywołany pożar, czy raczej podpalenie, którego sami dokonaliście, ale czy musieliście do tego używać benzyny? Czy was dział PR jest aż tak głupi?!?
Niezależnie od waszej decyzji z anulowaniem mojego preordera, do czego mam prawo biorąc pod uwagę, że przedstawiany przez was “produkt” jest niezgodny z opisem. Tak samo, jak mam prawo zrezygnować nie tylko z zakupu, ale również ze wspierania Wasz i Waszej polityki. Stąd przechodzimy do meritum prawy:
Drugie pytanie: Niezależnie od Waszej decyzji ww. sprawie mam zamiar usunąć konto. Pytanie jest następujące:czy dalej utrudniacie usuwanie kont? Błagam Was, bądźcie poważni. Dorośli ludzie, a zachowują się jak dzieci. Informuje przy tym i podkreślam: W Polsce panuje RODO- ustawa/regulacja o ochronie danych osobowych. Jest to dyrektywa/ustawa stworzona przez UE i panująca na terenie państw UE. Dlatego nie wiem, jaką macie teraz politykę odnośnie do uwierzytelniania, ale zapomnijcie o skanach dowodów czy innych tzw: danych poufnych. Blokowanie standardowych form weryfikacji, udostępnionych przez Was uważam za niezgodne z prawem konsumenta.
Żegnajcie Zamieci, poradzicie sobie beze mnie, jak ja poradzę sobie bez Was!