WoW / Battlenet konflikt ze sterownikami Nvidia

Cześć,
ostatni napotkałem na duży problem przy graniu w WoWa.
Sytuacja jest ciężka do opisania ponieważ nigdy nie spotkałem się z tego typu problemem.
2 dni temu po wyłączeniu gry, zauważyłem że Windows nie działa poprawnie. Komputer wydaje się funkcjonować normalnie, zużycie zasobów na odpowiednim poziomie, ale nie mogę włączyć żadnej aplikacji, te które już działały w tle nie funkcjonują poprawnie, np. zmieniam karty w przeglądarce i wszystko płynnie działa, ale jeśli próbuje odpalić nową kartę i próbuje wejść na obojętnie jaką stronę to nic się nie dzieje. Nie można też zrestartować komputera z poziomu windowsa, bo gdy klikam na przycisk
uruchom ponownie albo zamknij to nic się nie dzieje. Jedyna opcja to twardy reset przyciskiem. Niestety, po restarcie problem dalej występuje ale tak mniej więcej od 20 do 60 sekund od ponownego włączenia komputera, jeśli zdążę odpalić jakąś aplikacje przed wystąpieniem problemu, to działa w sposób jaki opisałem wyżej, jeśli nie zdążę jej odpalić przed wystąpieniem problemu to już w ogóle się nie odpala. Długo szukałem rozwiązania problemu i znalazłem informacje żeby spróbować odinstalować sterowniki karty graficznej, co też zrobiłem i faktycznie problem zniknął. Po ponownym zainstalowaniu sterowników, wszystko działa. Aby się upewnić ze problemem jest Battlenet/WoW, nie włączałem tych aplikacji przez cały dzień i problem nie wystąpił. Dzisiaj pograłem chwilę w WoWa i po wyłączeniu problemu znowu wystąpił (znowu musiałem odinstalowywać sterowniki karty graficznej). Dodam że sytuacje sprawdziłem na dwóch innych komputerach, z innymi kartami graficznymi ( ale obydwie karty są od Nvidia) i dzieje się dokładnie to samo. Nadmieniam że wszystkie sterowniki mam aktualne, wersja battleneta też aktualna. Czy ktoś może napotkał podobnym problem i wie jakie jest rozwiązanie tego problemu? Bo patrząc na obecną chwilę to niestety zapłaciłem abonament za WoWa a nie jestem wstanie w niego grać ;(.
Z góry dziękuje za pomoc