Witam (jako, że zrobiłem mały research w google na temat taki jak mój posłuże sie ,szablonami" nieco zeedytowanymi przeze mnie)
Ktoś wszedł mi na konto i zmienił maila, wszystkie próby zmiany hasła przychodziły na obecnego maila,
więc jak ktoś mógł go zmienić?
Dnia 04.10.2022r o godzinie 12:34 dostałem na mojego e-maila wiadomość iż zostały zmienione
moje dane osobowe (ale bez mojej wiedzy/zgody czy świadomości). Wiem to stąd ponieważ grałem w Diablo Immortal o tej godzinie i w tym dniu.
zostałem wylogowany z gry i nie mogłem sie ponownie zalogować na swoje konto i wtedy
zacząłem szukać przyczyny i doszedłem do jednego wniosku - zostałem okradziony i potrzebuje waszej pomocy…
Pisze tutaj, bo już poważnie rozważam przekazanie sprawy do innych organów ścigania przestępczości internetowej.
Wszelaki szybki kontakt z blizzardem jest bardzo utrudniony, a wręcz powiedziałbym niemożliwy. Od wtorku ok. godziny 13:00 wysłałem wiadomość,
formularz, zgłoszenie jakkolwiek można to nazwać w sprawie blokady (a kradzieży/shakowania konta - dzień później 05.10.2022r.)
W chwili obecnej czekam 4dni na odpowiedź (gdzie 24h jest czasu na odpowieź zwrotną…) - na zgłoszenie, a próba alternatywnego kontaktu jest
nieosiągalna…
Złodziej bez problemu usunął
mój nr telefonu z konta, maila - utraciłem wszelki dostęp do konta. Co w danej sytuacji zrobić?
Na koncie posiadam przedmioty zakupione gry ze sklepu blizzarda.
Proszę o szybką interwencje w tej sprawie.
Pozdrawiam Trefny
P.S. Dość sie naczekałem i nie mam żadnej informacji zwrotnej w związku z moją sprawą dlatego postanowiłem szukać pomocy na
forum. Czytałem podobne tematy, kradzieże kont i inne podobne historie na platformie battle.net - wasz formularz zgłoszeniowy
odnośnie bylejakiej sprawy zawodzi… Nikt nie odpisuje, trzeba specjalnie fatygować sie na forum…
A co jeśli zdarzy się tak, że dostane trwałą blokade na konto bo złodziej używał jakiegoś potencjalnie niechcianego oprogramowania na moim koncie i
sie bawił moim kosztem, lub naciągnął moich znajomych na coś… ?
ID żadania pomocy : EU84265063