Witam,
pisze tutaj, bo już poważnie rozważam przekazanie sprawy do innych organów ścigania przestępczości internetowej. O co mianowicie chodzi? Dziś (09.04.2020r) moje konto battlenet zostało skradzione, to by jeszcze nie było tak poważne (chociaż konto jest dobrze wyposażone - posiadam prawie wszystkie gry w epic edycjach w tym dodatek do wow’a który ma wyjść) gdyby nie fakt, że złodziej postanowił zrobić zakupy z mojego podpiętego konta paypala do konta battlenetu na kwote 118,96zł. Wszelki kontakt szybki z blizzardem jest bardzo utrudniony, a wręcz powiedziałbym niemożliwy. W chwili obecnej czekam ponad 4 godziny na odpowiedz na zgłoszenie a próba alternatywnego kontaktu jest nieosiągalna (chat na żywo jest dostępny w godzinach 1-4 W NOCY). Rozumiem, że w obecnej sytuacji na świecie wszelkie wsparcie może działać wolnej, ale jednak czy to nie jest jeden z ważniejszych działów w wprawie wsparcia? Złodziej bez problemu usunął mój nr telefonu z konta, maila - utraciłem wszelki dostęp do konta. Co w danej sytuacji zrobić? Czy kradzież nie tylko konta, ale też płatności ze skradzionego konta to nie są przypadkiem już jakieś dodatkowe paragrafy?
Witaj.
Obawiam się że tylko bezpośredni kontakt z Działem Pomocy wchodzi tu w grę. To jedyne rozwiązanie. Tam również uzyskasz wszelkie informacje odnośnie płatności.
To w zasadzie zrobiłem już teraz 5 godziny temu. Miałem nadzieje na jakąś szybką interwencje ponieważ doszło tutaj do poważnych przewinień.
Czy w zaistniałej sytuacji powinienem zgłosić tą sprawę do innych organów ścigania skoro tutaj to zajmuje tyle czasu, a ja już straciłem dość duża kwotę pieniędzy?
Proponuję poczekać aż uzgodnisz całą sytuację z Blizzardem i dowiesz się czy zwrócą Ci pieniądze jeśli faktycznie dokonano nieautoryzowanego zakupu z Twojego konta. Z pewnością jutro otrzymasz stosowną informację.
Witam, mam podobny problem co kolega. Ktoś wkradł mi się na konto i zmienił email i hasło dnia 06.04.2020. Od razu wysłałem żądanie pomocy ale przez 4 dni nie dostałem żadnej odpowiedzi. Dzisiaj założyłem specjalnie nowe konto żeby wysłać jeszcze raz. Czy jest jakaś inny możliwość kontaktu z obsługą klienta? Jak długo trzeba czekać na odpowiedz?
Hej, czy ruszyło się coś w twojej sprawie ?
Tak, udało mi się skontaktować z blizzardem. Odzyskałem pieniądze i konto.
Dałeś komuś passy, a teraz kwiczysz i straszysz…ogólnie sprawa się ma że nic nie dzieje się bez przyczyny - była przyczyna, więc teraz nawet police USA ma na Ciebie wyjebane.
Ktoś mi zmienił e-maila, dzieci ogarnijcie się i nie rozdawajcie haseł. FBI nie ma czasu na takie pierdoły.