Aktualizacja 2.7.8 na PST Diablo III – dostęp zakończony

Aktualizacja 2.7.8 na PST Diablo III – dostęp zakończony

Aktualizacja 2.7.8 na PST Diablo III będzie dostępna od 17 września przez tydzień. Dołącz do testów technicznych aktualizacji na komputerach Mac.

Wyświetl cały artykuł

czyli wygląda na to że następny w kolejności będzie sezon z czwartym slotem w kostce i klonami.Średniak ale dość ciekawy i przyjemny do ogrywania

A niby po co mam dołączyć? - serwer “testowy” który niczego nie testuje
jest zbędny i mam zasysać GB - równe wielkości gry - danych aby niczego nie testować - no 10x

parę powodów na szybko - sezon 22 był dość dawno,doszli nowi gracze którzy nie znają jego zawartości,alzheimer zebrał krwawe żniwo wśród graczy którzy zapomnieli z czym tę zawartość się je.Drugi powód to emanacje,wizje i ołtarz.Wtedy tego nie było a nowe możliwości dadzą ciekawe buildy.Wystarczy wspomnieć że w czwartego slota każdy pchał smak czasu co jest teraz zbędne.Przez te parę lat mielismy masę zmian balansu co też złoży sie na odmienne działanie wielu postaci.Na koniec wspomnę że jak wyraźnie napisali niebiescy PTR jest skierowany głównie do MAC owców,które zmagały się w sezonach z błędami o jakich nam smiertelnikom się nie śniło.Pewnie to taki ukłon w ich stronę - widzicie zaczynamy o was dbać więc kupujcie czwórkę szybciutko.Reasumując,jako że bieżący sezon ograłem,zrealizowałem wszystko co sobie założyłem,chętnie sie pobawię nowymi/starymi możliwościami

Wymieniłeś kilka powodów istnienia serwera testującego ale żaden nie jest podstawowym, one są poboczne i w zasadzie nieistotne.

Serwer testowy jak sama nazwa wskazuje sprawdza nowy kontent gry przed wprowadzeniem go albo i nie, bo nie wszystko sprawdzane trafia finalnie do gry.
Brak serwerów testujących dobitnie odczuwają grający w np. w PoE, żadnej ligi nie zaczynam w pierwszym tygodniu a na początku tak robiłem ale teraz zwykle jest to drugi albo trzeci tydzień a to z prostej przyczyny w pierwszych dniach gra ma dosłownie każdego dnia jakiś fix usuwający błędy, crashowanie gry, wywalanie do pulpitu, ekranu logowania, niepoprawnie działające skille itd. itd. i tych patchów jest przynajmniej kilkanaście albo i powyżej 20 - tą ligę zacząłem póżno, bo dopiero w 4 tygodniu i gram od dwóch tygodni i jak na razie nie było ani jednego patcha, czyli mam spokój i gra chodzi ładnie.

A wracając do D3 skoro nie jest rozwijane i brak nowego kontentu czyli zniknęła główna przyczyna istnienia serwerów testujących to i ich istnienie również stoi pod znakiem zapytania, dla mnie oczywiście a Blizz sobie zrobi jak będzie chciał i jak będzie chciał uruchamiać/reaktywować trupa z jakiś pobocznych, nieistotnych powodów to jego sprawa, tak samo jak graczy którzy pobiorą całą grę, czyli 20 czy 30 GB (nie pamiętam dokładnie)i pograją przez tydzień czy dwa to również ich “mańka”

Gdyby te serwery były na stałe tak jak to było kiedyś to jeszcze by to miało jakiś tam sens - sam wtedy grałem na serwerze testującym około 1.5 roku i to wyłącznie, do gry wcale nawet nie wchodziłem ale jak to zlikwidowali to cały półtoraroczny progres poszedł w diabły a nabiłem wtedy coś około 3.5K paragonów, dużo i nie dużo ale trochę zabolało jak to poszło się je.ać a to były przecież początki D3, tak samo jak i paragonów.

pozdrawiam

cóż,kolejny raz mój entuzjazm przerósł realia.Zespół blizzarda napotkał przy wprowadzaniu PST niespodziewane trudności i póki co mamy się tradycyjnie pocałować w dupę.

Zapewne “serwery przeciążone”, oczywiście żartuję - trzy tygodnie temu z ciekawości sprawdziłem sobie ilu graczy gra w D3? i było to zaledwie kilkanaście tysięcy (dobowy wynik), chyba 16K o ile dobrze pamiętam a to jest wynik fatalny, dla porównania w tym samym czasie Wukong zanotował ponad dwa miliony grających a w tej chwili jest to ponad milion (ponownie dobowy wynik) ale ok, to jest hit, nowość, dla porównania PoE w tamtym czasie miało ponad 300 tysięcy grających, gra równie leciwa jak D3, ten sam wiek, różnica jest jednego roku (PoE jest “młodsze”) i to jest możliwe dzięki nowemu kontentowi w lidze a w tej jest tego dużo i w tej chwili to już mamy z górki ligę a ciągle sobie gra około 150 -200 tysięcy - zmierzam do tego że skoro w D3 gra tak mało osób, to ile z nich rozpoczęło, czy próbowało zagrać na serwerze testowym?
kilka tysięcy, może więcej ale wątpię - ten Activision jest tak żałosny że nawet nie potrafi odpalić martwego elementu gry z niewielkim zainteresowaniem ze strony graczy - ta firma zasługuje już tylko na bankructwo ale zapewne i tego nie są w stanie przeprowadzić ci “odcinacze kuponów i ślizgacze na marce Blizza” - żałosne.