Cześć
Szukałem i nie mogę znaleźć informacji na temat tego czy D4 będzie w wersji pudełkowej na PC. Wiem, że po zakupie zapewne dodam kod z pudełka do battlenet i tyle (więc równie dobrze mógłbym kupić na battlenet) ale jakoś jestem tradycjonalistą i lubię pudełka.
Z tego co mi wiadomo, to nie. Mało tego, wersja kolekcjonerska będzie w ogóle bez samej gry.
https://gear.blizzard.com/products/diabcl0001-diablo-iv-limited-collector-s-box
Pudełko bez gry - trzeba klucz do gry kupić osobno.
No Game Included. To purchase a copy of Diablo IV, visit Diablo.com
Diablo IV Limited Collector’s Box Includes:
· Candle of Creation
· Occult Mousepad
· Cloth Map of Sanctuary
· Pin of the Horadrim
· Diablo IV Collector’s Edition Art Book
· Matted Fine Art Prints (x2) - 18.54" x 10.79"
Dzięki, bardziej myślałem o standardowej wersji, a nie kolekcjonerce.
I to za jedyne 96,66 dolara! Fantastyczna okazja!
Nie inaczej
Menadżerowie blizza tylko zacierają ręce, jakie to wspaniałe okazje “wyprodukowali” dla graczy
Szczerze pisząc ta wersja pudełkowa to jest dla mnie bardzo, bardzo słaby żart.
Szkoda to w sumie nawet komentować, ja tylko pamiętam jak 15 lat temu różne redakcje związane z grami zachwycały się, że dzięki dystrybucji cyfrowej gry (wtedy naprawdę tak była przepowiadana przyszłość) będą znacznie, znacznie tańsze, ponieważ odchodzi koszt: tłoczenia płyt, robienia pudełek/instrukcji/dodatków do pudełka, dystrybucji, transportu, na końcu miała odejść marża sklepu itd.
Cóż, po latach wyszło jak wyszło
Swoją drogą na rynku ebooków przewidywania te 15 lat temu były identyczne (co do spadku cen) i ostatecznie skończyło się również identycznie jak na rynku gier
Można też sobie porównać co dostaliśmy w rozszerzeniu LoD w Diablo 2, a co dostaliśmy w “dodatku” przebudzenie nektomantów w Diablo 3
Chcą zarobić? Niech zarabiają. Dla mnie może być nawet abonament, ale niech gra będzie gotowa, bez bugów, a serwery bez lagów. Z chęcią zapłacę. Diablo 3 zrobili imo nieźle, co prawda bardzo długo nie było end game’u, a i teraz ten end game nie wygląda za ciekawie, ale za spędzenie w tej grze ośmiu lat z przerwami zapłacić tyle co za podstawkę i RoS’a to jak nic nie zapłacić. Niestety od tygodnia nie da się grać w tę grę przez lagi, szczególnie w party, a to psuje całą zabawę. Jakbym miał możliwość zapłacić za serwer bez lagów to nawet bym to zrobił. Wczoraj nawet rozważałem żeby na US wejść. Jak oglądam streamerów z US to tam lagów nie widzę za bardzo.
Dlaczego nie można kupić gry w polskiej walucie tylko w euro gdzie banki jeszcze zabierają prowizję od przewalutowania. Będę szukał gry u innego sprzedawcy. Gdyby nie to dawno bym kupił sobie tę grę bezpośrednio od producenta. Wersja pudełkowa powinna być dostępna równorzędnie z wersją elektroniczną.