Czy w przyszłości możemy spodziewać się remastera Diablo 3 na miarę Diablo 2 Ressurected? Dziękuję za odp. Pana MVP.
popieram pod warunkiem że gra nawprowadza nowego kontentu co niemiara.Nie miałbym serca do robienia setny raz tego samego tylko dlatego że grafika jest śliczna jak brytyjski boysband.Bo pamiętaj że każo ci za tę samą zabawę zaplacić drugi raz
Raczej będzie ciężko, bo forum jest martwe.
D2R bardzo im się udało bo nostalgia starych graczy jest bardzo silna, a sama gra jest regrywalna bez dodatkowego contentu. Nie wiem, czy nostalgia do D3 jest wystarczająca, aby im się opłacało. Imo musieliby dodać mikrotransakcje, ale żeby się sprzedawały to musieliby dodawać content, a nie sądzę, żeby byli do tego zdolni.
Jeśli o mnie chodzi, to gdyby dodali obsługę pada na PC to pewnie bym się skusił, ale na pewno nie dałbym za to więcej niż $30.
Tylko wtedy to nie będzie remaster, bo tutaj główny nacisk jest postawiony na poprawę grafiki, dżwięku, zwiększenie liczny klatek na sekundę, naprawa błędów.
Są możliwe niewielkie dodatki (zawartość) ale bez znaczących zmian w samej rozgrywce, fabule czy kodzie gry (to tyle google) - jak wyglądał remaster D2 to dokładnie wiemy (i to jeszce zrobiony przez firmę zewnętrzną, bo ci nieudacznicy z Blizza nie daliby rady), na początku gra po remasterze była uboższa jak stare D2, bo bez modów, bez areny i jeszcze tam bez czegoś ale fani i tak wywalili kasę, tak ze zarobili - nie na mnie, bo odgrzewany kotlet mnie nie interesował i nie interesuje.
W przypadku D3 byłoby podobnie, na szczęście D3 nie ma modów, tak że nie mieli by czego sp.olić a i tak pewnie coś by sp.lili, taki odgrzewany, martwy kotlet za kasę, bez nowej treści nie interesowałby mnie ani na jotę.
pozdrawiam
Krótko - nie.
Jak sobie przypomnimy jak wyglądało D2 przed remasterem, to była istna pixeloza jak z innej epoki, jakieś graficzne średniowiecze i jedynie tylko można było oślepnąć patrząc na te "pokemony"i remaster tej pixelozy miał jakiś tam sens.
D3 teraz i to mimo tego że gra ma już ponad dekadę, to do tej pixelozy D2 (przed remasterem) to i tak wygląda o kilka klas lepiej i robienie remastera bez nowego kontentu nie miałoby najmniejszego sensu, bo kto by wywalił kasę na coś co nie daje nic nowego i wygląda niewiele lepiej?