Czy jest albo będzie możliwy dostęp do wersji konsolowej w związku z wprowadzeniem XBOX PASS? Chodzi oczywiście o możliwość gry padem na PC.
Skoro pojawiły się techniczne możliwości… to czemu nie…
Ktoś coś słyszał?
Czy jest albo będzie możliwy dostęp do wersji konsolowej w związku z wprowadzeniem XBOX PASS? Chodzi oczywiście o możliwość gry padem na PC.
Skoro pojawiły się techniczne możliwości… to czemu nie…
Ktoś coś słyszał?
O jakich więc technicznych możliwościach piszesz? 
“Xbox Game Pass są to produkcje growe, które jeszcze jakiś czas temu dostępne były jedynie z poziomu konsoli Microsoftu, a już od jakiegoś czasu zagramy w nie także na poczciwym pececie.” czy ja cos źle zrozumiałem? z tego co czytałem usługa pozwala uruchomić tytuły dostępne tylko na xboxie poprzez PC-ta… warunkiem jest posiaanei windowsa 10…
edit: nie napisałem nigdzie że diablo tam jest tylko zapytalem czy będzie 
Myślałem, że coś mnie ominęło.
Co do XGP - niestety, jest to złe sformułowanie. Xbox Game Pass obejmuje Xboxa oraz PC i niektóre gry są takie same, ale są to wersje odpowiednio na PC z MS Store i Xboxa. Przykładowo - Dead By Daylight na PC jest wersją na PC, a Xboxowa jest wersją Xboxową. Niektóre gry również są na PC lub konsoli niedostępne.
Także jeśli kiedykolwiek by dali, to jedynie na konsolę, gdyż na PC odpaliłbyś tylko wersję PC dostępną wyłącznie na Battle.necie. Mam nadzieję, że pomogłem 
EDIT: A, niektóre gry mogą mieć crossplay, ale to już wynika z gry, nie z usługi. Na Diablo nie ma co liczyć, bo nie obsługuje crossplayu. Są też gry, które mają np. wspólne sejwy w chmurze pomiędzy Xboxem i PC. Tutaj można ewentualnie mówić o tym, że wersja PC i Xboxowa są względnie takie same.
Szkoda 
Dzięki za wyjaśnienie… Przez chwile miałem nadzieje 
Boli mnie strasznie brak obsługi pada na PC… do tego stopnia że rozważam zakup XBOX ONE S