Kolejny odpał blizzarda

I tutaj jestem pozytywnie zaskoczony, że PoE2 wyglądający o niebo lepiej jak jedynka i jednocześnie osiągnięto lepszą wydajność, bo wielu graczy o tym już wspominało, że jedynka potrafiła ich czasami przyciąć a dójka na tym samym sprzęcie chodzi bez problemu.
Ja jak zacznę dwójkę to do jedynki już nie powrócę, praktycznie zerowe szanse na to ze względu na brak czasu aby dwie ligi obskoczyć.

Teraz lecę i zrobię sobie parę map.

nara

a co się stało z itemami, paragonem, goldem wszystko zniknęło jak się dzisiaj zalogowałam no tragedia

No po wczorajszym przedwczesnym zakończeniu sezonu wszystko to przeszło na nie-sezon. A sam sezon został ponownie uruchomiony, prawie od zera - znaczy, postępy sezonowe pozostały takie jakie miałeś, włączone moce w kostce też (pomimo że samej kostki nie masz), reszta jest od zera.

Dopiero teraz wszedłem do gry i wszystko jak było tak jest, wszystkie itemy, kostka, gold.

Na sezonie?

U mnie pusta skrzynka. Dostałem tylko dary Haedriga.

No ale w sumie to prawda. Na innym koncie nic mi nie zginęło - ale też nie logowałem się na nim chyba od miesiąca, dopiero dzisiaj. Ciekawe jakim algorytmem Blizzard zdecydował komu wyczyścić sezon a komu nie.

Myślę, że to nie jest kwestia decyzji. Zapewne jeśli ktoś się nie logował i nic nie robił z kontem w ostatnim czasie to w jego przypadku nic się nie zmieniło. Ale jeśli ktoś, tak jak ja, wrzucił cokolwiek do skrzynki albo dopuścił się jakiejkolwiek aktywności może stanowić problem.

Ok, jeśli czyta to ktoś, komu sezonowe konto się “wyczyściło” w wyniku wczorajszego zakończenia sezonu i ponownego jego otwarcia:

można samemu zrobić rollback konta

Trzeba wejść tu i się zalogować, a potem postępować zgodnie z wytycznymi.

https://eu.battle.net/support/en/rollback/d3

Można sobie wybrać dowolny z zachowanych punktów przywracania - co ważne sprzed 17:00 5 stycznia (ja wybrałem z 1 stycznia, bo akurat wtedy miałem wyjazd na urlop i nie grałem aż do wczoraj).

Rollback pomógł, wszystko jest jak przed zamknięciem sezonu.

1 polubienie

Podsumowując, wszystkich wywalili z sezonu i dali informację systemową w grze, że koniec sezonu. Dzień później powiedzieli, ze w sumie to nie koniec sezonu a jedynie im się coś spier… Następnie powiedzieli łaskawie, że możemy użyć rollback. Wybrałam 4 stycznia. Mam dwa konta. Na jednym zadziałało, na drugim nie bo wywala error. I to na tyle w temacie blizzarda.
W sumie to jeszcze jedno, rollback jest tak zbugowany, że kilka osób otrzymało do punktów sezonowych także punkty z NS. Oznacza to, że paragon wygląda normalnie ale gdy sprawdzić główne statystyki to na przykład człowiek ma na sezonie 100 000 inteligencji co jest odpowiednikiem około 18 000 paragonów. Taki mały exploit, którego blizz pewnie nie ruszy.

Ale jaja, fajnie się to czyta :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Ludziska, ja rozumiem sentyment, zaangażowanie kilku lat (D3), twarde trwanie przy NOTHING 4 ale…szkoda czasu, serio, szkoda czasu. PoE2 jest po prostu CUDOWNE, bez hajpa, CUDOWNE :wink:

Pozdrowiska z lepszego świata
Grzegorz

Ja tam gram w PoE2 bez opamiętania, ale do Diablo 3 zawsze wracałem raz na jakiś czas żeby sobie popykać tydzień-dwa. Zrobienie postaci w D3 to kwestia jednego wieczoru więc aż tak czasu nie szkoda.

Dzień Dobry,
przepraszam za pisanie w tym temacie ,ale w sumie nie wiem pod co to podciągnąć. Nie grałam dawno w Diablo III i wczoraj spróbowałam ją odpalić. Niestety wyskakuje ramka z błędem : Błąd D3D Nieudana próba zainicjowania D3D przez Diablo III. Spróbuj ponownie. Scan i odinstalowanie nic nie dało. Czy ktoś miał coś podobnego? Lub czy może mi ktoś podpowiedzieć cokolwiek?
Z góry dziękuję

Od jakiegoś, niedawnego czasu, po ich “naprawach”
u mnie również to zaczęło się często pojawiać i ten komunikat jest na tle białego ekranu ale klikam ok, czy
kasuje ten komunikat i gra się dalej ładuje bez problemu, czasami naciskam “ekran” na klawiaturze i schodzę do pulpitu i ponownie naciskam ikonkę gry i gra ładuje się bez problemu - nigdy jak na razie po tym komunikacie nie było problemu z wejściem do gry.

To jest błąd i to ewidentny Blizza, tak że odinstalowywanie gry nic nie da, nic nie możemy zrobić, jedynie sam Blizz to może naprawić :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: