Kolejny odpał blizzarda

Witam. Standardowo, pod względem niespodzianek, blizzard nie zawiódł. Rano bez żadnej zapowiedzi zakończyli sezon na serwerach Azji. W Europie sezon kończy się za 5 minut. Dzięki wielkie od tych co lubią na koniec push solo.

2 polubienia

No tak, Bliss z Microshitem się dobrali i bez zapowiedzi, z sezonu nam w dupe kopa dali.
Nie zobiłem do końca rozdziału z zakładką skrzynki, bo zostawiłem na ostatni tydzień sezonu po zapowiedzi daty końca a tu masz. Boterów na sezonie ochraniają, to i czasu dla uczciwych graczy nie mają.

Nie jestem w temacie więc spytam - czyli podali informację o dacie zakończenia po czym zakończyli przedwcześnie? Czy jak?

nie podali żadnej informacji, po prostu zakończyli sezon

Właśnie przeglądam Reddit i nie wierzę w to co widzę. Fakt, że start sezonu w D2 Resurrected zrobili w dniu premiery early accesu PoE 2 jakoś mocno mnie nie zdziwił. Od jakiegoś czasu to robią bo pewnie wg ich pokrętnej logiki to im może pomóc albo po prostu piecze ich dupa, że PoE 2 jest sukcesem. Ale to? Przecież oni już jawnie walczą ze swoimi fanami. Może uznali, że z tej mąki już chleba nie będzie i zwijają biznes zwany Blizzard. Tak samo zrobili z Heroes of the Storm, gdy dosłownie z dnia na dzień oznajmili koniec turniejów HGC, gdzie gracze zostali poinformowani niemal w ostatniej chwili.

Tuż przed startem PoE 2 dość mocno przygrindowałem w tym sezonie i ostatnio naszła mnie myśl, że może odpalę sobie chociaż Diablo 3 na chwilę, bo Diablo 4 to już nawet odinstalowałem. A tu taki zonk xD

Znakomity dowód na to,że Bli$$ jest w stanie jeszcze bardziej olać graczy.D3 to już chyba tylko ogrodnik tam obsługuje.Trudno.Zarobieni są widać,a na graczach którzy od 12 lat w to grali im nie zależy.Wpienili mnie nieźle…

Ja nie płaczę, bo i tak w tym sezonie grałem solo z uwagi na… Powiedzmy, że brak czasu :stuck_out_tongue: . Ale i tak byłem zaskoczony zakończeniem sezonu bez żadnej zapowiedzil Z tego co widzę nie ma żadnych informacji odnośnie kolejnego. Nie było żadnego PTR…
Czyżbyśmy właśnie skończyli ostatni sezon D3 ever?

Tych kolesi z Activision to dupa boli ale nie od jakiegoś czasu tylko od wielu lat, że GGG z PoE1 a obecnie z kontynuacją gry czyli PoE2 notuje tysiące grających a w zasadzie miliony grających, zależy jaki przedział czasu uwzględnimy, co oczywiste przekłada się to na miliony kasy na koncie GGG.
Dlatego jak tylko pamiętam a gram od początku w te gry to sezony i ligi się na siebie nakładają, zapewne Ativision stara się zmniejszyć zyski GGG (zmniejszając swój ból dupy) i odebrać kilku graczy, tyle że tego nie osiągną terminem rozpoczęcia sezonu a jedynie jest czy było to możliwe nowym kontentem, którego nie było i nie ma od lat.
Jednak do tego wniosku to już nie są w stanie dojść.

Niespodziewane zakończenie sezonu w D3 i to teraz w tym momencie nie jest dla mnie zaskoczeniem, bo w PoE1 mamy na dniach kolejną ligę (przesuniętą z grudnia) a dokładnie jest to przełom stycznia i lutego, czyli ci kolesie z ogromnym bólem dupy chcąc podtrzymać tą kontynuację nakładania się lig i sezonów to mają właśnie kilka tygodni aby wystartować z kolejną powtórką sezonu - o ile w ogóle on będzie?, dlatego to zakończenie sezonu jest teraz - pokrętna logika “mrówki która staje do starcia z nosorożcem”.

pozdrawiam

1 polubienie

Właśnie na amerykańskim forum PezRadar (Community Manager) napisał, że sezon nie powinien był się dziś zakończyć i że “przyglądają się problemowi”, oraz że da znać gdy coś ustalą. ¯\_(ツ)_/¯

Widać tutaj jak szanują graczy - zbiorowy pozew by może pomógł? Masa ludzi im zaufała - a tu nawet ostrzeżenia nie było - Putin udziały wycofał czy co? xD
A tak poważnie trzeba być skończoną świnią, by nie informować o sezonie i jego przewidywaniach. Za to do dziś wisi oferta kup Diablo 3 /by grać jak im ktoś raptem nie zablokuje dostępu - bez ostrzeżenia/. Śmieją Nam się w twarz czy plują już na Nas?
Czy Blizzard jest godny zaufania ? Wątpię.

I kolejne info od CM:

“Nastąpiło nieporozumienie pomiędzy zespołami, ale właśnie próbujemy zatrzymać odliczanie do końca sezonu na regionie NA pracujemy nad przywróceniem sezonu na regionach Azja i EU”.

Póki co (w momencie pisanie tego posta) odliczanie trwa.

¯\_(ツ)_/¯

jest coraz ciekawiej XD chcą przywrócić sezon, już nie da się na tę chwilę grać postaciami z sezonu na NS. Ciekawi mnie jak chcą to teraz naprawić - reroll na chwilę zamknięcia?
Porażka, bałagan będzie jeszcze większy.

Właśnie sezon wrócił.

restart gry i niestety nie wrócił :smiley:

wrócił, ale puste skrzynki xD

Puste skrzynki, nie ma kostki, Ołtarza (znaczy jest, ale zresetowany), paragonów, materiałów, złota. Co do k…?

O, ale przynajmniej Dar Haedriga dali w poczcie :wink:

Aha, no i to co było wybrane w kostce, jest aktywne.

A motyw sezonowy jest stary czy nowy?, bo może nowy sezon zaczęli :rofl:.
Ta indolencja, nieudolność, niedołęstwo itd. tych kolesi jest porażające.

Wszedłem do D3, zobaczyłem dary Haedriga, zobaczyłem pustą skrzynkę i w sumie mi się odechciało wszystkiego. Odruchowo próbowałem grać WSADem i tak w sumie doszedłem do wniosku, że pierdole ich. Mam 220 godzin w PoE 2 i dopiero się rozkręcam. Na forum Diablo 4 ludzie narzekają bo Blizzard zrobił NPC, który za porozmawianie z nim daje ekwipunek, dobija 50 lvl oraz wypełnia wszystkie zadania związane z renomą (w tym ołtarze Lilith). Niczego nie spodziewający się nowi gracze klikają to gówno i są wściekli, nie mogą już tego cofnąć, a renoma jest wspólna dla całego konta xD

Już nie mówiąc, że dawanie itemów czy nawet robienie eventów z boostem do expa nie ma nic wspólnego z graniem i aRPG. Kabaret.

Masz dużo czasu aby się rozkręcić, bo oficjalna premiera dwójki to będzie gdzieś w okolicach lata - mi się nie śpieszy i sobie poczekam.
Teraz to sobie tą ligę szlifuję i czekam na kolejną a poza tym fajnie się gra, bo jest mniej graczy, chociaż i tak jestem zaskoczony, że ciągle w jedynkę gra tyle osób a to jest przecież już chyba 4 miesiąc ale plusem jest to że nie ma tych “choinek” poobwieszanych tymi pierdołami i chociaż fpsy w mieście mi nie spadają, bo pozostali normalni gracze a “choinki” poleciały molestować early access, czyli PoE2 :sweat_smile:.

No właśnie paradoksalnie dwójka chodzi mi znacznie lepiej niż jedynka.

Ciężko będzie mi chyba wrócić do jedynki, ale jeszcze się okaże.